Πάρε τη γυναίκα στον ώμο και τρέχα!

Είναι η 15η χρόνια που πραγματοποιείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα “κουβαλήματος της συζύγου” στο Σονκαγιάρβι της Φινλανδίας. Φέτος συμμετείχαν 55 ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Οι άντρες, πήραν τις γυναίκες στο ώμο – με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί κάποιος και όπως ο καθείς βολεύεται – και έτρεξαν μέσα σε μία πισίνα που το νερό τους φτάνει μέχρι τη μέση.


Νικητής σε αυτή τη σκληρή – ανάλογα και με το βάρος της συζύγου – μάχη αναδείχθηκε ο περυσινός πρωταθλητής Τάιστο Μιέτινεν, ο οποίος έκανε την διαδρομή των 250 μέτρων μέσα σε ένα λεπτό και τέσσερα δευτερόλεπτα.

Είναι η δέκατη φορά που ο Τάιστο κουβαλά τη γυναίκα του Κριστίνα στην πλάτη, συμμετέχοντας στον αγώνα και πέρυσι έσπασε το σερι νικών της Εσθονίας και πήρε το χρυσό. Φέτος απέδειξε ότι άξιζε τον τίτλο τερματίζοντας πρώτος και πάλι.


“Μου αρέσει να συναγωνίζομαι και μου αρέσει να νικάω. Κάναμε πολλή εξάσκηση αλλά φέτος ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος γιατί η πισίνα ήταν μεγαλύτερη” λέει πανευτυχής για τη νίκη του, δίπλα στην υπερήφανη σύζυγο.


Τώρα αν αναρωτιέστε από που ξεκίνησαν όλα αυτά, οι αγώνες τιμούν τη μνήμη ενός τοπικού παρανόμου που έζησε τον 180 αιώνα, έμενε στα δάση και κατέβαινε στα χωριά για να κλέψει φαγητό και καμία φορά και γυναίκες.


Η περυσινή επίδοση του Ταίστο

-newsit


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!