Κατέθεσε μήνυση εναντίον του.. Κυρίου!

Μήνυση κατά του ίδιου του Θεού υπέβαλε ένας Ρουμάνος, κατηγορώντας τον ότι δεν απάντησε στις παρακλήσεις του. Ο 40χρονος  που εκτίει ποινή 20ετούς κάθειρξης για ανθρωποκτονία, υπέβαλε μήνυση κατά του «ονομαζόμενου Θεού, που κατοικεί στους ουρανούς και εκπροσωπείται στη Ρουμανία από την Ορθόδοξη Εκκλησία», κατηγορώντας τον για «αισχροκέρδεια»  «κατάχρηση της εμπιστοσύνης» και «διαφθορά».

Όπως δήλωσε: «κατά τη βάπτισή μου, έκανα  ένα συμβόλαιο με τον κατηγορούμενο προκειμένου να λυτρωθώ από το κακό. Έως σήμερα, ο τελευταίος δεν τίμησε αυτό το συμβόλαιο, αν και είχε λάβει από εμένα διάφορα καλά και αρκετές προσευχές».

Η εισαγγελία  ωστόσο απέρριψε τη μήνυσή του, εκτιμώντας ότι ο «Θεός δεν υπόκειται στο Δίκαιο και δεν έχει διεύθυνση».

Το φαινόμενο εμπλοκής του Θεού σε δικαστικές υποθέσεις και συγκεκριμένα σε μηνύσεις δεν το συναντάμε για πρώτη φορά καθώς το 2007, ο γερουσιαστής της Νεμπράσκα, Ernie Chambers υπέβαλλε μήνυση εναντίον του Θεού , κάτι που δεν κατάφερε να γίνει αποδεκτό εξαιτίας της απαλλαγής του Θεού λόγω "άγνωστης κατοικίας".

Ο γερουσιαστής Chambers είχε υποβάλλει τη μήνυση το 2007 ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Θεού για το λόγο ότι «έκανε και εξακολουθεί να κάνει τρομοκρατικές απειλές ότι θα βλάψει αμέτρητους ανθρώπους». Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι πολίτες της Νεμπράσκα και στο όνομα τους ο γερουσιαστής είχε καταθέσει τη μήνυση.

Ο γερουσιαστής και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζει ότι ο Θεός έχει προκαλέσει «τρομερές πλημμύρες, σεισμούς, τρομακτικούς τυφώνες, λοιμούς, πείνα, ξηρασίες, γενοκτονίες, γενετικά ελαττώματα» και πολλά άλλα δεινά μέσα στα οποία βρίσκονται ακόμη «καταστροφές που έχουν ως αποτέλεσμα εκατομμύρια θανάτους και την τρομοκράτηση εκατομμυρίων κατοίκων της γης μεταξύ αυτών αθώων παιδιών και ανήμπορών γερόντων χωρίς έλεος και χωρίς διακρίσεις». Ο ίδιος επικρίνει επίσης το Θεό γιατί για τα εγκλήματα του δεν έχει δείξει «ούτε συμπόνια ούτε μεταμέλεια».

Ο δικαστής Marlon Polk ο οποίος χρειάστηκε να αποφανθεί για τη μήνυση πάντως, αποφάσισε ότι εφόσον ο κατηγορούμενος δεν έχει συγκεκριμένη διεύθυνση δεν μπορεί να του κοινοποιηθεί η μήνυση του Chambers. O ενάγων όμως είχε επιχείρημα για να αντικρούσει το δικαστή, λέγοντας ότι ο Θεός γνωρίζει τα πάντα, άρα θα γνωρίζει και για τη μήνυση που του έχει ασκηθεί.

Ο Chambers υποστήριξε ότι αφού το δικαστήριο δέχθηκε την ύπαρξη του Θεού ως μηνυόμενου, αποδέχεται και τα χαρακτηριστικά του Θεού, ένα εκ των οποίων είναι ότι «γνωρίζει τα πάντα». «Αφού ο Θεός γνωρίζει τα πάντα, θα πρέπει να ξέρει και για τη μήνυση» είπε ο Chambers, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση.

Ο Chambers που έχει υπηρετήσει στην πολιτεία της Νεμπράσκα για 38 χρόνια έχει δηλώσει πως υπέβαλλε μήνυση κατά του Θεού για να δείξει ότι «οποιοσδήποτε μπορεί να στραφεί δικαστικά εναντίον οποιουδήποτε – ακόμα και του Θεού».

stifora.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!