Να ανοίξει η στρόφιγγα των τραπεζικών συναλλαγών για αγορά φαρμάκων ζητά ο Κουρουμπλής

Την παρέμβαση του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Θεόδωρου Μητράκη, ζήτησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σε μία προσπάθεια να "θωρακίσει" την ελληνική αγορά από ελλείψεις σε πρώτες ύλες και φαρμακευτικά προϊόντα από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μητράκο αιτήθηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία έγκρισης συναλλαγών για φάρμακα και α' ύλες από άλλα κράτη, προκειμένου να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο του να παρουσιαστούν ελλείψεις σε βασικά σκευάσματα και υλικά.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μητράκος διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι θα υπάρξει επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας και έτσι ήδη ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ενημέρωσε τους θεσμικούς φορείς (Π.Ε.Φ. και Σ.Φ.Ε.Ε.) από τον χώρο του φαρμάκου για τη θετική αυτή εξέλιξη. 

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση των παραπάνω συναλλαγών γίνεται από την Ειδική Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση αιτημάτων επειγουσών και αναγκαίων πληρωμών.

πηγή: http://www.stogiatro.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!