Πέντε τρόποι να εξαφανιστεί το ροχαλητό -Απαραίτητα μυστικά για όσους μοιράζονται ένα κρεβάτι

Ενας γλυκός ύπνος αποτελεί όαση στην ζεστή και αποπνικτική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού. Αν όμως ο ύπνος συνοδεύεται από βαριά ροχαλητά, τότε από όαση μετατρέπεται σε... βραδινό εφιάλτη.

Σε ένα κρεβάτι για δύο, τα δυνατά ροχαλητά αποτελούν μόνιμο πρόβλημα. Ο ένας κοιμάται βαθιά, ενώ ο άλλος βιώνει την απόλυτη αγανάκτηση. Μένει ξάγρυπνος, δίχως να μπορεί να σταματήσει τους σχεδόν περιοδικούς, δυνατούς ήχους του διπλανού του. Ποια είναι η λύση σε αυτό το αιώνιο βάσανο;  

Ενα απαλό σκούντημα μπορεί να σταματήσει προσωρινά τον εκάστοτε ανήσυχο παρτενέρ. Το φαινόμενο όμως, μετά από μια ολιγόλεπτη παύση, συνήθως επανεμφανίζεται δριμύτερο. Η καταπολέμηση του ροχαλητού χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια, δεν είναι όμως ανέφικτη.

Η παρακάτω εικόνα συνοψίζει τα 5 πιο αποτελεσματικά κόλπα.

1. Ταινίες για την μύτη

Εάν ο θόρυβος κατά την διάρκεια του ύπνου προέρχεται κυρίως από την μύτη, τότε οι ρινικές ταινίες μπορούν να βοηθήσουν αρκετά στην καταπολέμηση του προβλήματος. Η ταινία ανοίγει τα ρουθούνια, δίνοντας περισσότερο χώρο στον αέρα να κινηθεί. Αυτό οδηγεί στην σημαντική μείωση του ροχαλητού.

2. Βρείτε το κατάλληλο πλευρό

Η μεριά που κοιμάται κανείς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ροχαλητό του. Αν κάποιος έχει την τάση να ροχαλίζει και κοιμηθεί ανάσκελα, τότε το ροχαλητό είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Αν από την άλλη φροντίσει να κοιμηθεί με κάποιο από τα μάγουλα του να ακουμπά το μαξιλάρι, τότε οι δίοδοι για τον αέρα ανοίγουν, το σώμα χαλαρώνει και ο ύπνος γίνεται πιο γλυκός, δίχως... ενοχλητικούς ήχους.

3. Ο παράγοντας της... καθαρής μύτης

Μια βουλωμένη μύτη μπορεί να επηρεάσει σε τεράστιο βαθμό τον ύπνο. Αυτό διότι οι δίοδοι του αέρα «μπλοκάρουν» και η αναπνοή γίνεται συνήθως μέσω του στόματος. Γεγονός που είναι καταστροφικό για όσους ροχαλίζουν και πολύ περισσότερο για όσους κοιμούνται στο πλάι τους. Για αυτό, ένα καλό φύσημα της μύτης πριν τον ύπνο είναι απαραίτητο.

4. Η λάθος εντύπωση για το αλκοόλ

Αν και ένα ποτό μπορεί να βοηθήσει κάποιον να χαλαρώσει και να κοιμηθεί, σε περίπτωση που αυτός συνηθίζει να ροχαλίζει, θα πρέπει να το αποφύγει. Μαζί με το... κεφάλι του χαλαρώνει και ο λαιμός του, γεγονός που οδηγεί στο στένεμα των διόδων του αέρα. Το ροχαλητό έρχεται ως άμεσο επακόλουθο.

5. Τα παραπάνω κιλά που δυσκολεύουν τον ύπνο

Υπάρχουν άνθρωποι που ροχαλίζουν λόγω κάποιας ρινικής δυσμορφίας, ή κάποιου θέματος στον λαιμό τους. Αλλοι όμως, ροχαλίζουν απλώς και μόνο επειδή έχουν παραπανίσια κιλά. Η περιοχή του λαιμού «πιέζεται» από το συσσωρευμένο λίπος, με αποτέλεσμα ο αέρας που περνάει να δημιουργεί αυτούς τους ενοχλητικούς ήχους κατά την διάρκεια της νύχτας. Μια καλή δίαιτα βοηθά πολύ αν θέλει κανείς να απαλλαχτεί από το ροχαλητό.

Πηγή:  iefimerida.gr 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!