Πειραματικό φάρμακο «φρενάρει» το Αλτσχάιμερ

Εξαιρετικά και πρωτοφανή είναι τα αποτελέσματα από τις πρώτες κλινικές δοκιμές πειραματικού φαρμάκου, κατά της νόσου Αλτσχάιμερ, ανακοίνωσαν Ελβετοί επιστήμονες.  

Το φάρμακο λέγεται aducanumab, καταστρέφει τις χαρακτηριστικές πλάκες της νόσου στον εγκέφαλο και, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν η αποτελεσματικότητά του επιβεβαιωθεί σε μεγαλύτερες μελέτες, έχει τη δύναμη να αλλάξει σελίδα στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Σε προκαταρκτική μελέτη με 165 ασθενείς αρχικού σταδίου διαπιστώθηκε ότι απομακρύνει τις πλάκες του βήτα-αμυλοειδούς, μιας παθολογικής πρωτεΐνης, της οποίας η συσσώρευση στον εγκέφαλο θεωρείται γενεσιουργός αιτία του Αλτσχάιμερ. Συγκεκριμένα, σε ασθενείς που έκαναν μία έγχυση υψηλής δόσης aducanumab το μήνα, η πρωτεΐνη εξαφανίστηκε μέσα σε έναν χρόνο. Αλλά ακόμα και σε όσους δεν εξαφανίστηκε, φάνηκε να βάζει «φρένο» στην εξέλιξη της νόσου έπειτα από έξι μήνες λήψης.
Παρόλο που τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μικρός για να θεωρηθεί βέβαιη η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Ωστόσο, έχει ήδη ξεκινήσει διεθνής μελέτη με 2.700 ασθενείς, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. 
Καμία από τις υπάρχουσες θεραπείες για τη νόσο Αλτσχάιμερ δεν επηρεάζει την πορεία της και έτσι ένα φάρμακο που θα σταματά την εξέλιξή της απομακρύνοντας τις πλάκες από τον εγκέφαλο, αποτελεί πραγματικά βήμα προόδου, σύμφωνα με τον James Pickett, επικεφαλής Έρευνας στην βρετανική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ. «Τα αποτελέσματα αυτά είναι τα πιο υποσχόμενα που έχουμε δει έως σήμερα για ένα φάρμακο που στοχεύει στις υποκείμενες αιτίες της νόσου. Ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιωθούν και θα παράσχουν μια νέα θεραπευτική επιλογή για τους ασθενείς μας», δήλωσε ο ίδιος.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Nature.

πηγή: http://www.stogiatro.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!