Οι νότες γιατρεύουν την καρδιά!

Η μουσική εξημερώνει τα άγρια αλλά και την καρδιά.Οι νότες από ένα μουσικό κομμάτι μπορεί να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν τους καρδιακούς μας παλμούς.
Μάλιστα, η επίδρασή της βελτιώνει σε τέτοιο σημείο την καρδιακή λειτουργία καθώς αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισης ενός καρδιακού επεισοδίου ιδιαίτερα αν συνδυάζεται με κάποιο άθλημα.
Ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική κάνουμε καλό στην καρδιά μας .Δεν έχει σημασία εάν είναι pop, rock, jazz, rap,φτάνει μισή ώρα την ημέρα από τις αγαπημένες μας νότες για να βελτιώσει την καρδιακή κυκλοφορία και την πνευματική μας ηρεμία και να μειώσει τον κίνδυνο ενός αιφνίδιου εμφράγματος .Είναι ακόμα καλύτερα εάν η μουσική συνδυάζεται με κάποιο άθλημα.Η σύσταση αυτή έρχεται από μια μελέτη που παρουσιάστηκε στο Άμστερνταμ στο συνέδριου του 2013 της ευρωπαϊκής καρδιολογικής εταιρίας από την Marina Deljanin Ilic του πανεπιστημίου του Nis της Σερβίας.
Η έρευνα έγινε σε 74 ασθενείς με στεφανιαία νόσο, διαιρεμένους σε 3 ομάδες .Η πρώτη ακολούθησε ένα πρόγραμμα μόνο με άθληση ,η δεύτερη ένα πρόγραμμα με άθληση και μισή ώρα την ημέρα ακρόαση μουσικής και το τρίτο μόνο με μουσική.
Στην αρχή της παρακολούθησης και μετά από 3 εβδομάδες μετρήθηκαν ενδεικτικές παράμετροι για την υγεία και την λειτουργία του ενδοθηλίου , του εσωτερικού καλύμματος των αγγείων .
Τα καλύτερα αποτελέσματα βρέθηκαν στην ομάδα με το μεικτό πρόγραμμα άθλησης και μουσικής ενώ και η ομάδα μόνο με μουσική παρουσίασε βελτίωση σε σχέση με την αρχική κατάσταση.
Η ερμηνεία που δόθηκε από την ερευνήτρια Marina Deljanin Ilic έχει να κάνει με τις ενδορφίνες που απελευθερώνονται από τον εγκέφαλο, από την ευχαρίστηση της ακρόασης της αγαπημένης μας μουσικής οι οποίες με την σειρά τους ενεργοποιούν την παραγωγή ΝΟ (νιτρικού οξειδίου) μιας ουσίας που δρα ως αγγειοδιασταλτικό και είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του αγγειακού ενδοθηλίου.
Να ακούς την αγαπημένη μουσική μόνη της η συνδυασμένη με ένα συστηματικό πρόγραμμα άθλησης μπορεί να αποτελέσει μια τεχνική βελτίωσης και αποκατάστασης των ασθενών με σταθερή ισχαιμική καρδιοπάθεια.
Δεν υπάρχει η ιδανική μουσική καθένα πρέπει να βρει το είδος της μουσικής που του χαρίζει συναισθήματα, χαρά , ηρεμία και μια καρδιά που δεν ραγίζει.
 
http://iatropedia.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!