Απλές συμβουλές μακροβιότητας

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος αναζητούσε συνταγές για παρατεταμένη νεότητα και μακροβιότητα, κάτι που συνεχίζεται ως τις μέρες μας.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος στον τομέα των βιοεπιστημών, όμως μας επισημαίνει ο Δρ. Στάθης Γκόνος διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.

Μερικές απλές συμβουλές μακροβιότητας:
• Διατήρηση χαμηλού σωματικού βάρους και υγιεινή διατροφή.
• Καθημερινή σωματική δραστηριότητα (ιδανικά 30-60 λεπτά καθημερινά).
• Πνευματικές δραστηριότητες
• Όχι στο τσιγάρο και κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο.
• Κοινωνικότητα και ισορροπημένη οικογενειακή ζωή.
• Όχι αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.
• Λιγότερος άγχος, περισσότερη αισιοδοξία
Η έρευνα στο εργαστήριο του κ. Γκόνου, αλλά και άλλων εργαστηρίων ανά τον κόσμο τους οδήγησαν να ψάξουν να βρουν τα μυστικά της μακροβιότητας μελετώντας υγιείς οικογένειες μακροβίων καθώς και υπεραιωνόβιους. Πέρα από τη διαπίστωση ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ακολουθούν κατά κανόνα τις παραπάνω συμβουλές, ο επιστήμονες μελετώντας τα κύτταρα αυτών των ανθρώπων μπόρεσαν να ταυτοποιήσουν τους μοριακούς μηχανισμούς της γήρανσης και της μακροβιότητας.
Οι μηχανισμοί αυτοί λειτουργούν διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο και αντίστοιχα οι ειδικοί ανακάλυψαν βασιζόμενοι στα ευρήματα φυσικές αντιγηραντικές θεραπείες. Κατά αυτό τον τρόπο είναι πλέον εφικτό ένας άνθρωπος όχι μόνο να διαπιστώσει τη βιολογική του ηλικία με μια απλή ειδική εξέταση, αλλά και με βάση αυτή την ανάλυση να χρησιμοποιήσει φυσικά προϊόντα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του.
[Πηγή newsbomb.gr]

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!