Από κόσκινο περνούν οι διοικητές των νοσοκομείων! Ξεκινά η αξιολόγηση

Από σκληρή αξιολόγηση και μάλιστα με οδηγίες της τρόικα θα περάσουν οι διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας. Ποια τα κριτήρια για την αξιολόγηση.
 
Αποδείξεις και οικονομικά δεδομένα θα πρέπει να παρουσιάσουν οι διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ξεκινά την αξιολόγησή τους ώστε εκείνοι που δεν πληρούν τα κριτήρια να αντικατασταθούν άμεσα. Άλλωστε σκοπεύει να προκηρύξει σε ανοικτό διαγωνισμό τις θέσεις που θα προκύψουν από την αξιολόγηση.

Οι διοικητές μπορεί να έχουν ανανεώσει τη θητεία τους το 2012, αυτό όμως δε θα εμποδίσει τελικά την ηγεσία του υπουργείου να τους θέσει εκτός ΕΣΥ.

Άλλωστε μόλις πρόσφατα υπεγράφησαν μνημόνια και στα νοσοκομεία σύμφωνα με τα οποία θα πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα όλοι οι προϋπολογισμοί.

Οι διοικητές που δεν έχουν φροντίσει τα οικονομικά στα νοσοκομεία τους θα δούνε πιθανότατα την πόρτα εξόδου. Εξάλλου βασική προϋπόθεση είναι να έχουν συμμαζέψει τα λογιστικά, να μην έχουν υπερβεί τους προϋπολογισμούς που έχουν τεθεί αλλά και να έχει μπει τάξη στις προμήθειες.

Εκτός αυτού ρόλο θα παίξει και το ποσοστό των γενόσημων φαρμάκων που χρησιμοποιείται σε κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα, δεδομένου ότι η τρόικα έχει θέσει ως όρο να αυξηθεί η χρήση τους με στόχο να φθάσει τουλάχιστον το 50%. Μέχρι στιγμής όμως ο μέσος όρος χρήσης των γενοσήμων στα νοσοκομεία ίσα που αγγίζει το 25 με 30%.

Μάλιστα ειδικά στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία το ποσοστό θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό εξαιτίας των αντιστάσεων που υπάρχουν για τη χορήγηση των γενοσήμων.
 
iatropedia.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!