Τέλος τα φάρμακα άνω των 200 ευρώ από τα φαρμακεία!

Έντονες αντιδράσεις εκφράζονται από τους φαρμακοποιούς αλλά και από τα επίσημα όργανά του κλάδου για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να αμείβονται με συγκεκριμένα ποσά όταν χορηγούν ακριβά φάρμακα στους ασθενείς

. Γι αυτό και οι φαρμακοποιοί σκοπεύουν όταν εφαρμοσθεί η απόφαση (εντός των ημερών) να σταματήσουν να διαθέτουν τα ακριβά φάρμακα και όσα είναι άνω των 200 ευρώ από τα φαρμακεία τους.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της περιστολής των δαπανών,  να αμείβονται με μικτά 30 ευρώ όλοι οι φαρμακοποιοί που χορηγούν σκευάσματα αξίας άνω των 200 ευρώ (χονδρική), προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που από την πρώτη στιγμή είχαν θέσει θέμα απόσυρσης των συγκεκριμένων σκευασμάτων από τα ράφια των φαρμακείων καθώς η διάθεσή τους δε θεωρείται συμφέρουσα.

Πλέον επίσημα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) θέτει το θέμα στους τοπικούς Συλλόγους καλώντας τους να εξετάσουν το ζήτημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΠΦΣ στα μέλη του: «O   νέος   τρόπος τιμολόγησης τους - εφάπαξ 30 ευρώ μικτό κέρδος - δεν αφήνει περιθώρια οικονομικής ανάλυσης.

Με δεδομένο ότι η δαπάνη στο σύνολο αυτών των σκευασμάτων υπόκειται σε rebate και συνυπολογίζοντας το ενδεχόμενο να επιβληθεί μελλοντικά έκτακτη εισφορά ή και  περαίωση καθιστά την διακίνηση τους οικονομικά απαγορευτική.

Σκόπιμο είναι, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε προσεχείς Γενικές Συνελεύσεις να αναλύσουν διεξοδικά το ζήτημα στα μέλη τους».

Μάλιστα και ο ίδιος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου βρίσκεται σε αναμονή εφαρμογής της απόφασης για να δώσει το πράσινο φως στα μέλη του ΠΦΣ να διακόψουν την πώληση των συγκεκριμένων σκευασμάτων.

Το γεγονός αυτό όμως θα αποτελέσει ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα για τους ασθενείς οι οποίοι θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους προμήθειας των φαρμάκων τους.

Το πιο πιθανό είναι- αν τελικώς οι φαρμακοποιοί προχωρήσουν στην απόφασή τους- να βρίσκουν τα φάρμακά τους είτε στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ είτε σε άλλα σημεία που μπορεί να προσδιορισθούν από το υπουργείο Υγείας.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!