Μία στις 2.000 γυναίκες θα εμφανίσει καρκίνο μέχρι τα 29

Παρότι η αυτοεξέταση μαστών είναι ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος για να εξετάζουν όλες οι γυναίκες το στήθος τους το ένα τρίτο αυτών δεν το κάνει από φόβο για το τι μπορεί να βρουν, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.


Σύμφωνα με μια έρευνα της Avon σε 2.000 γυναίκες, επικεφαλής της οποίας ήταν η καθηγήτρια Janet Reibstein, οι γυναίκες πρέπει να ελέγχουν τους μαστούς τους τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Μάλιστα, τα νεαρά κορίτσια πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν πώς να κάνουν αυτοεξέταση μόνες τους από την ηλικία των 13 ετών!

Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να γνωρίζουν πώς είναι το στήθος τους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρατηρούν όποιες αλλαγές θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πιθανό κίνδυνο αργότερα.

Βέβαια, από την άλλη, δε θα πρέπει να φτάσουν σε σημείο να αγχώνονται υπερβολικά, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα εξογκώματα που ανακαλύπτουν είναι μη-καρκινικά. Όπως και να 'χει η επίσκεψη στον ειδικό κρίνεται απαραίτητη αν μια γυναίκα παρατηρήσει οποιαδήποτε αλλαγή στους μαστούς της.

Όπως αναφέρει η Janet Reibstein από το πανεπιστήμιο του Exeter είναι πολύ σημαντικό η αυτοεξέταση να γίνει συνήθεια στις γυναίκες από νεαρή ηλικία, καθώς ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων.

Μία στις 2.000 γυναίκες θα εμφανίσει καρκίνο μέχρι την ηλικία των 29 ετών, ενώ μία στις 22 θα εμφανίσει καρκίνο πριν γίνει 60 χρονών.
 
newsbeast.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!