Οι ευνουχισμένοι άνδρες ζουν περισσότερο

Είκοσι χρόνια περισσότερο ζουν οι ευνουχισμένοι άνδρες, όπως προέκυψε από έρευνα του πανεπιστημίου «Inha» στη Νότιο Κορέα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Current Biology».


Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε η περίπτωση 81 ευνούχων της δυναστείας Τσοσούν, που κυβέρνησε στην Κορέα την περίοδο 1392 – 1897.

Όπως διαπιστώθηκε, οι ευνούχοι της δυναστείας είχαν μέσο όρο ζωής τα 70 χρόνια, δηλαδή ζούσαν 14 με 19 χρόνια περισσότερο συγκριτικά με τους υπόλοιπους άνδρες της εποχής
τους, ενώ τρείς εξ αυτών ξεπέρασαν σε ηλικία τα 100 χρόνια.Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι ο ευνουχισμός αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, καθώς κατά τη διεξαγωγή της δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικοί παράγοντες όπως ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η άσκηση και το άγχος.

«Η μελέτη μας υποστηρίζει την ιδέα ότι οι ανδρικές σεξουαλικές ορμόνες μειώνουν τη διάρκεια ζωής των ανδρών», δήλωσε ο Δρ. Kyung-Jin Min, επικεφαλής της μελέτης.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ο ευνουχισμός, με τον οποίο αφαιρείται η πηγή των ανδρικών σεξουαλικών ορμονών, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στα ζώα.

Οι επιστήμονες πάντως επισημαίνουν ότι ακόμα δεν έχουν εξαχθεί οριστικά και βέβαια συμπεράσματα σχετικά με τον ευνουχισμό και το προσδόκιμο ζωής στους ανθρώπους.

econews

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!