Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να θεραπεύσουν τους χρόνια εξαρτημένους από την ηρωίνη

Διεθνής ομάδα επιστημόνων απέδειξε ότι είναι δυνατόν να θεραπευτεί η εξάρτηση τόσο από την ηρωίνη όσο και από τη μορφίνη.


Η ομάδα αποτελείται από ερευνητές των Πανεπιστημίων της Αδελαίδας και του Κολοράντο και η ανακάλυψή τους συνίσταται στην εύρεση του κεντρικού μηχανισμού στο ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος που ενισχύει την εξάρτηση από τις οπιοειδείς ναρκωτικές ουσίες.

Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι η φαρμακευτική ουσία ναλοξόνη μπλοκάρει επιλεκτικά το μηχανισμό που παράγει την εξάρτηση, ενώ βοηθάει αποτελεσματικά και στην άμβλυνση του ακραίου σωματικού πόνου.

Τα αποτελέσματα – τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ασθενείς που βιώνουν έντονο σωματικό πόνο, αντικαθιστώντας τη μορφίνη, όπως επίσης και τους εξαρτημένους από ουσίες όπως η ηρωίνη - δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Neuroscience.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ερευνητές, είναι δυνατόν να μπλοκαριστεί η εξάρτηση, καθώς και το σύνδρομο στέρησης, μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος του εγκεφάλου, χωρίς να πειραχτούν οι νευρωνικές δικτυώσεις του τελευταίου.

Τόσο το κεντρικό νευρικό σύστημα όσο και το ανοσοποιητικό διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία της εξάρτησης. Ωστόσο, αρκεί το μπλοκάρισμα του δεύτερου για να προληφθεί και να καταπολεμηθεί η αποζήτηση οπιοειδών ναρκωτικών ουσιών.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι κλινικές δοκιμές θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

πηγη:iefimerida.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!