Η σύνδεση στο διαδίκτυο φέρνει... κατάθλιψη

Όσοι μένουν συνδεδεμένοι στο Facebook με τις ώρες, μπορεί να είναι «υποψήφιοι» κακής ψυχικής υγείας. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Gothenburg αναφέρουν ότι όσοι βρίσκονται πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους ή του κινητού τους τηλεφώνου, μπορεί να αναπτύξουν στρες, διαταραχές του ύπνο και κατάθλιψη.


Η ερευνητική ομάδα μελέτησε τη συμπεριφορά περισσοτέρων από 4.100 Σουηδών (ανδρών και γυναικών), ηλικίας 20-24 ετών για χρονικό διάστημα ενός έτους και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Η επικεφαλής της ομάδας, Sara Thomee, δήλωσε ότι υπήρχε βασική συσχέτιση ανάμεσα στη χρήση των υπολογιστών και της εμφάνισης ψυχικών διαταραχών.

«Είναι εύκολο να αφήνει κανείς τον εαυτό του χαλαρό, παραμελώντας άλλες δραστηριότητες ή ανάγκες του –όπως η κοινωνικές συναναστροφές, ο ύπνος και η άσκηση- και να ξεχνιέται όταν κάθεται περισσότερο χρόνο μπροστά στον υπολογιστή» είπε η ίδια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες κανείς πρέπει να προσπαθεί να μειώνει τις ώρες που περνά μπροστά από μια οθόνη υπολογιστή ή ενός κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να αποφύγει... την εμφάνιση αυτών των διαταραχών.
 
newsbeast.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!