Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: To υπουργείο ήξερε έναν χρόνο για το AIDS και δεν έκανε απολύτως τίποτα!

Αναφορά προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, υπέβαλε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφορικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα ποσοστά διασποράς της HIV λοίμωξης σε ιερόδουλες και την απειλή για τον γενικό πληθυσμό και τη Δημόσια Υγεία.
Όπως αναφέρουν είναι προφανές ότι οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές αδράνησαν. «Όταν τον Οκτώβριο του 2011, ανακοινώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ η δραματική αύξηση του AIDS στο 1250%, τί έκανε το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ); Τίποτε. Περισσότερους από έξι μήνες μετά βρισκόμαστε αμήχανοι μπροστά από τραγικές αποκαλύψεις από τα δεδομένα διασποράς του ιού και την πλήρη αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που άφησε εκτεθειμένα 12 εκατομμύρια πολιτών. Η Ελληνική Πολιτεία γνώριζε εδώ και ένα τουλάχιστον έτος τις διαστάσεις της διασποράς του ιού. Το ομολογεί δημοσίως. Ως τώρα όμως δεν υπήρξε καμία στρατηγική πρόληψης και ελέγχου. Η Πολιτεία δεν έπραξε απολύτως τίποτε», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σχολιάζεται ότι λίγες μέρες προ των βουλευτικών εκλογών, αίφνης, έλαβαν χώρα εξορμήσεις με στοχευμένους ελέγχους, χωρίς να προκύπτει προφανής τουλάχιστον λόγος γιατί οι έλεγχοι αυτοί δεν έλαβαν χώρα νωρίτερα.

Τέλος, αποδίδουν σε «πρωτοφανή προεκλογική ανθρωποφάγα διάθεση, τη δημοσίευση των φωτογραφιών των θυμάτων», τονίζοντας ότι «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, που ως ενέργεια τινάζει στον αέρα κάθε συντονισμένη προσπάθεια καταγραφής και ελέγχου των περιστατικών από τους αρμόδιους φορείς».

Πηγή: enikos.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!