Έρχονται νέες περικοπές σε φάρμακα και παροχές μετά τις εκλογές!

Βαρύς θα πέσει ο πέλεκυς της τρόικας μετά τις εκλογές καθώς οι δανειστές μας με εξαιρετικά απαξιωτικό ύφος ζητούν περαιτέρω περικοπές στις δαπάνες υγείας ώστε η Ελλάδα να μην ξεφεύγει από το μέσο όρο της Ευρώπης. Τι θα χάσουν οι Έλληνες ασθενείς με όποια κυβέρνηση και να εκλεγεί;

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η τρόικα πιέζει μεταξύ άλλων και γα τη φαρμακευτική δαπάνη η οποία δείχνει να ξεφεύγει και να μην περιορίζεται στα 2,88 δις που έχουν υπολογισθεί για το 2012.

Έτσι η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα περιορισμού της δαπάνης τα οποία και φυσικά θα κοπούν από τους Έλληνες ασθενείς.

Οι ασφαλισμένοι θα υποχρεωθούν αν συνεχισθεί έτσι η ανοδική πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης, να πληρώσουν περισσότερα από την τσέπη τους τόσο για φάρμακα όσο και για υπηρεσίες.

Άλλωστε είναι κάτι που εμμέσως πλην σαφώς έχει προαναγγελθεί.

Ούτως ή άλλως ήδη οι ασφαλισμένοι των περισσότερων Ταμείων πληρώνουν πια και για εργαστηριακές εξετάσεις (15%) τις οποίες μέχρι πρόσφατα πραγματοποιούσαν δωρεάν.

Πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα ειδικά σε εκείνα που δεν καταπολεμούν τη βασική νόσο και θεωρούνται «περιφερειακά». Ήδη πολλά από αυτά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία με πρόσφατο νόμο που αύξησε ακόμη περισσότερη τη δαπάνη των ασθενών.

Δεν αποκλείεται επίσης να ψαλιδιστούν παροχές σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όπως σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις.

Το πλαφόν άλλωστε είναι μέσα στην ατζέντα της τρόικας που θεωρεί ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. οι ασθενείς πληρώνουν σε πολλές υπηρεσίες που λαμβάνουν ενώ και το ποσοστό συμμετοχής τους στα φάρμακα είναι πολύ μεγαλύτερο.

iatropedia.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!