Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί: Προσοχή στα πατατάκια

Τα πατατάκια (τσιπς) είναι το προϊόν που εμφανίζει σταθερά την τελευταία 4ετία τις υψηλότερες συγκεντρώσεις ακρυλαμίδιου όπως δείχνουν τα αποτελέσματα του ΕΦΕΤ.

Το 2009 ανιχνεύθηκε μέγιστη τιμή 4.804 μικρογραμμάρια. Η ενδεικτική τιμή που έχει ορίσει η ΕΕ για να διευκολύνει τους φορείς παρακολούθησης είναι τα 1.000 μικρογραμμάρια. Υψηλές τιμές εμφανίζουν και δείγματα από τηγανητές πατάτες που πωλούνται σε εστιατόρια: το 2009 ανιχνεύθηκε μέγιστη τιμή 3.380 μικρογραμμάρια με την ενδεικτική 600 μικρογραμμάρια.

Στη Βρετανία οι συστάσεις της Υπηρεσίας Τροφίμων σε έναν βαθμό έπιασαν τόπο. Κάποιες εταιρείες τις ακολούθησαν: άλλαξαν τις συνταγές τους και περιόρισαν τα επίπεδα ακρυλαμιδίου. Αλλες όμως αρνούνται να το κάνουν. Μεγάλη πολυεθνική που παρασκευάζει και γνωστό στιγμιαίο καφέ υποστηρίζει πως αν αλλάξει τη συνταγή θα αλλοιωθεί η γεύση του προϊόντος. Και προσθέτει ότι δεν υπάρχουν έως τώρα επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν κίνδυνο για την υγεία από το ακρυλαμίδιο.

prionokordela.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!