Ροχαλίζει το μωρό σας; Προσέξτε το

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη τα μωράκια που ροχαλίζουν, αναπνέουν κυρίως από το στόμα και παρουσιάζουν άπνοια την ώρα του ύπνου, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αναπτύξουν προβλήματα συμπεριφοράς μεγαλώνοντας.

Σε μακροχρόνια έρευνα οι επιστήμονες παρακολούθησαν πάνω από 11,000 μωρά ζητώντας από τους γονείς τους να συμπληρώσουν ειδικά ερωτηματολόγια που αφορούσαν στον τρόπο με τον οποίο ανέπνεαν κατά τη διάρκεια του ύπνου.   Τα ερωτηματολόγια συμπληρώνονταν όταν τα βρέφη ήταν 6, 18, 30, 42, 57 και 69 μηνών αντίστοιχα. Τα ερωτηματολόγια που αφορούσαν στη συμπεριφορά τους συμπληρώνονταν όταν εκείνα έφταναν στην ηλικία των τεσσάρων και επτά χρόνων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

Το 45% των μωρών δεν είχε κανένα πρόβλημα στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Το 55% όμως παρουσίασε προβλήματα διατάραξης ύπνου.

Ύστερα από συνυπολογισμό 15 άλλων παραγόντων που συνδέονται με προβλήματα συμπεριφοράς, όπως το χαμηλό βάρος γέννησης ή η εκπαίδευση της μητέρας, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι τα μωρά με άπνοια στον ύπνο  είχαν 40  έως 100% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα συμπεριφοράς στην ηλικία των 7 χρόνων.

Τα μωρά που παρουσίαζαν προβλήματα με την αναπνοή τους κατά τη διάρκεια του ύπνου είχαν υψηλότερο κίνδυνο αύξησης της  υπερκινητικότητας, της επιθετικότητας , του άγχους και της κατάθλιψης , καθώς επίσης παρατηρήθηκε και δυσκολία  στη συνύπαρξη με άλλους συνομήλικους.

Οι επιστήμονες έχουν πολλές θεωρίες αναφορικά με το γιατί η  διατάραξη ύπνου των μωρών (που οφείλεται στην κακή αναπνοή ή  την άπνοια ) καθορίζει τα προβλήματα της συμπεριφοράς τους αργότερα.
Η επικρατέστερη όμως είναι  ότι  η νηπιακή και η παιδική ηλικία ενός ατόμου είναι η βασική περίοδος της ανάπτυξης του εγκεφάλου και τυχόν αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να μειώσουν το οξυγόνο που χρειάζεται ο εγκέφαλος για αυτή του τη λειτουργία.

Πηγή: Journal of Developmental and Behavioral Pediatrics,Albert Einstein College of Medicine in New York

Star.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!