Τι είναι το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ( βίντεο από την εκπομπή PESS-ΑΡΙΣΜΑΤΑ)

Το KEΘEA ΑΡΙΑΔΝΗ, με έδρα την πόλη του Ηρακλείου, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο υπηρεσιών σε όλη την Κρήτη για ενήλικες και έφηβους χρήστες ουσιών κα τις οικογένειές τους. Στο Ηράκλειο για τους ενήλικες λειτουργούν Συμβουλευτικό Κέντρο, Θεραπευτική Κοινότητα, Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης και Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης. Επίσης, για τα μέλη του που προέρχονται από άλλες περιοχές της Κρήτης, το KEΘEA ΑΡΙΑΔΝΗ διαθέτει Ξενώνα φιλοξενίας. Το 2003 δημιουργήθηκε και η Μονάδα Εφήβων, προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα υποστήριξης από εφήβους και οικογένειες.

Σημαντικό συστατικό στοιχείο των θεραπευτικών προγραμμάτων είναι οι εκπαιδευτικές δυνατότητες που παρέχονται. Οργανώνονται δραστηριότητες επαγγελματικής κατάρτισης, προσωπικής ανάπτυξης, καλλιτεχνικής έκφρασης και αθλητισμού. Παρέχονται επίσης προγράμματα για την απόκτηση τυπικών προσόντων, όπως τα απολυτήρια γυμνασίου και λυκείου και τα διπλώματα αγγλικής γλώσσας και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στις δράσεις του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ περιλαμβάνεται και η λειτουργία προγραμμάτων στις Δικαστικές Φυλακές Xανίων και Νεάπολης, στην Κλειστή Φυλακή Ν. Αλικαρνασσού και στις Αγροτικές Φυλακές Aγιάς Xανίων. Στους κρατούμενους χρήστες παρέχεται ενημέρωση γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική αντιμετώπισή της, καθώς και κινητοποίηση και προετοιμασία για ένταξη στη Θεραπευτική Kοινότητα APIAΔNH.

Σε συνέχεια αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια Συμβουλευτικά Κέντρα για χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους και σε άλλους νομούς της Κρήτης, στον Άγιο Nικόλαο και τα Χανιά. Tο KEΘEA ΑΡΙΑΔNΗ δραστηριοποιείται επίσης με παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού κοινού γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία του προγράμματος στο 2310 331002.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!