Οκτώ νεκροί -τρία παιδιά - από την γρίπη

Οκτώ θάνατοι και 33 ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του εφετινού κύματος γρίπης. Μάλιστα, ανάμεσα στα θύματα της εποχικής γρίπης περιλαμβάνονται πλέον και τρία παιδιά. Τα δυο εξ αυτών – αγόρια, ηλικίας 6 χρόνων- κατέληξαν  το τελευταίο 48ωρο σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, συνεπεία βαρύτατων επιπλοκών από τη γρίπη τύπου Α (Η3Ν2) που είχαν εκδηλώσει.

Σε ό,τι αφορά το παιδί από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αυτό κατέληξε λόγω βαρύτατης πνευμονίας αλλά δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί εάν είχε νοσήσει  με γρίπη τύπου Α ή Β. Το γεγονός όμως ότι ο γονέας του παιδιού είχε γρίπη τύπου Α όπως έδειξε ο εργαστηριακός έλεγχος συνηγορεί στη νόσηση του παιδιού με τη συγκεκριμένη νόσο.

Σπανιότατη χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την επιπλοκή λόγω της οποίας κατέληξε το 6χρονο αγόρι στην Αθήνα. Το παιδί εισήχθη σε δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω γρίπης και οι γιατροί διέγνωσαν οξεία νεκρωτική εγκεφαλίτιδα, επιπλοκή της πνευμονίας με ραγδαία εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα είχε αποβιώσει  λόγω επιπλοκών της γρίπης ένα βρέφος επτά μηνών από τη Λιβύη, που είχε διακομιστεί στο ιδιωτικό Νοσοκομείο «Μετροπόλιταν»  και από κει στο Παίδων «Αγία Σοφία». Το μωρό από τη Λιβύη είχε διαγνωστεί με γρίπη τύπου Α(Η1Ν1) και είχε χαρακτηριστεί από τους επιδημιολόγους ως «εισαγόμενο» κρούσμα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας.
Αύξηση των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η τάση των κρουσμάτων γρίπης στη χώρα μας είναι έντονα αυξητική, όπως προκύπτει από τις επισκέψεις σε γιατρούς ασθενών με συμπτώματα γρίπης.
Αυτό που διαπιστώνουν ωστόσο οι ειδικοί είναι ότι έχει υποχωρήσει σημαντικά το πανδημικό στέλεχος Η1Ν1 της γρίπης τύπου Α. Από τα 68 «ύποπτα» δείγμα που είχαν σταλεί για ανάλυση στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, τα 39 βρέθηκαν θετικά για ιούς γρίπης. Από αυτά, τα 17 βρέθηκαν θετικά για ιό γρίπης τύπου Β και τα 22 για ιό γρίπης τύπου Α αλλά με κυρίαρχο στέλεχος (Η3Ν2).

Κατά τις εκτιμήσεις των ειδικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, το κύμα της εποχικής γρίπης θα κορυφωθεί έως και τα μέσα Μαρτίου. Μετά αναμένεται να αρχίσει η πτωτική του πορεία. Μέχρι τότε όμως συστήνουν αυστηρή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής σε όσους εκδηλώνουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και ιδίως «απαγόρευση» συγχρωτισμού με άλλους, πλύσιμο χεριών μετά από φτέρνισμα ή βήχα για τη μείωση του κινδύνου διασποράς των στελεχών του ιού, και ιατρική συμβουλή εφόσον τα συμπτώματα επιμένουν.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!