Το κάπνισμα αποβλακώνει τους άνδρες!!!

Οι άνδρες που καπνίζουν, εμφανίζουν ταχύτερη έκπτωση των νοητικών τους λειτουργιών με το πέρασμα του χρόνου σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν. Οι γυναίκες καπνίστριες δεν εμφανίζουν τα ίδια νοητικά συμπτώματα σε σχέση με τους άνδρες και το τσιγάρο δείχνει μάλλον να μην επηρεάζει τις νοητικές τους λειτουργίες. Εκείνοι που δεν καπνίζουν, το μυαλό τους δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η φθορά των νοητικών λειτουργιών που παθαίνει ένας καπνιστής ισοδυναμεί με 10 χρόνια επιπλέον. Δηλαδή ο εγκέφαλος τους παρουσιάζεται γερασμένος κατά 10 χρόνια από την ηλικία που βρίσκονται. Αυτό είναι το συμπέρασμα αγγλικής έρευνας που δημοσιεύτηκε στο ψυχιατρικό περιοδικό του Αμερικάνικου ιατρικού Συλλόγου, "Archives of General Psychiatry"

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις 5100 ανδρών και 2150 γυναικών με μέση ηλικία τα 56 χρόνια. Όλοι τους δηλαδή βρίσκονταν στο μεταίχμιο μεταξύ μέσης και τρίτης ηλικίας. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας 50χρονος άνδρας καπνιστής έχει παρόμοια νοητική φθορά με έναν 60χρονο που δεν καπνίζει. Επίσης όσοι κάπνιζαν αλλά το έχουν κόψει δεν φαίνεται να έχουν ταχύτερη μείωση των νοητικών τους λειτουργιών.

Στους άνδρες καπνιστές τα πρώτα συμπτώματα νοητικής έκπτωσης ξεκινάνε από την ηλικία των 45 ετών, ενώ οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν κάτι ανάλογο να συμβαίνει και με τις γυναίκες που καπνίζουν.

Μια αιτία που ο εγκέφαλος των γυναικών φαίνεται πιο προστατευμένος σε σχέση με εκείνον των ανδρών είναι κατά πάσα πιθανότητα η ποσότητα των τσιγάρων που καπνίζουν οι άνδρες που είναι κατά μέσο όρο, σημαντικά μεγαλύτερος. Οι άνδρες κατά μέσο όρο είναι μεγαλύτερα φουγάρα από τις γυναίκες.

Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας τονίζει ότι το κάπνισμα αποτελεί μια από τις σοβαρότερες απειλές για τη δημόσια υγεία, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος. Μεταξύ άλλων προκαλεί καρκίνο των πνευμόνων, και άλλες χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, ενώ αποτελεί σοβαρό επιβαρυντικό παράγοντα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

iatropedia.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!