Ξεκλείδωσαν το μυστικό του Πάρκινσον

Ανθρώπινα εγκεφαλικά κύτταρα, που είναι ακριβές αντίγραφο των κυττάρων της νόσου του Πάρκινσον, δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες στο εργαστήριο.
 
Αυτή η εξέλιξη αισιοδοξούν ότι θα τους βοηθήσει να δουν τη διαδικασία με την οποία οι μεταλλάξεις στο γονίδιο parkin προκαλούν την ασθένεια, ενώ θεωρούν ότι δημιούργησαν ένα ρεαλιστικό μοντέλο στο οποίο μπορούν να δοκιμαστούν οι νέες θεραπείες. «Είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται ανθρώπινοι νευρώνες ντοπαμίνης από ασθενείς Πάρκινσον με αλλοιώσεις στο γονίδιο parkin» δήλωσε ο δρ Τζιαν Φενγκ, επικεφαλής της έρευνας, ο οποίος προσθέτει ότι πριν από αυτή την εξέλιξη οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να διανοηθούν καν ότι θα είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν την ασθένεια στους ανθρώπινους νευρώνες.

Για να καταφέρουν να δημιουργήσουν τους ανθρώπινους νευρώνες οι επιστήμονες βασίστηκαν σε μια τεχνική που έχει ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία στη μετατροπή δερματικών κυττάρων σε εγκεφαλικό ιστό. Χρησιμοποίησαν δείγματα δέρματος από τέσσερις εθελοντές, δύο υγιείς ανθρώπους και δύο ασθενείς με Πάρκινσον στους οποίους η ασθένεια προκλήθηκε από μετάλλαξη του γονιδίου parkin.

Σε φυσιολογικές συνθήκες το γονίδιο αυτό ελέγχει την παραγωγή του ενζύμου MAO, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει τη χημική ουσία του εγκεφάλου, ντοπαμίνη.

Οταν το γονίδιο parkin είναι μεταλλαγμένο, τότε δεν μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα του ΜΑΟ και αυτό αυξάνεται λειτουργώντας τοξικά σε βάρος των εγκεφαλικών κυττάρων που παράγουν ντοπαμίνη.


Espressonews.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!