Ποιος έχει καλύτερη υγεία;

Σύμφωνα με έρευνα οι γυναίκες παραπονιούνται συχνότερα για την υγεία τους σε σχέση με τους άνδρες, ακόμα κι αν είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Η έρευνα έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε άτομα ηλικίας 35-75, που αξιολόγησαν την υγεία τους και το ποσοστό θνησιμότητάς τους μεταξύ 2001 και 2009 και οι ερευνητές συνέκριναν πόσο υγιείς αισθάνονται κάποιοι άνθρωποι και το αντίστοιχο ποσοστό ασθένειας έως και θανάτου τους. Ένα από τα βασικότερα συμπεράσματα αυτής της έρευνας ήταν πως οι γυναίκες δήλωναν περισσότερο πως είχαν κακή υγεία, αλλά το ποσοστό θανάτου τους στα επόμενα 5 χρόνια ήταν μικρότερο.

Η προφανής έλλειψη επίγνωσης της υγείας των ανδρών απασχολεί τους γιατρούς και πάνω σε αυτό το συμπέρασμα σημειώνουν πως οι άνδρες δεν αντιλαμβάνονται τα συμπτώματά τους όσο οι γυναίκες, και είναι πιο διστακτικοί στο να ζητήσουν βοήθεια. Οι γυναίκες συνήθως ανέφεραν πως είχαν χειρότερη υγεία από τους άνδρες, όμως αυτό δεν επαληθευόταν στα ποσοστά των επακόλουθων θανάτων και επίσης είναι καλύτερες στο να αποκαλύπτουν πώς νιώθουν από πλευράς υγείας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας συνάδουν με προηγούμενη που έβρισκε πως οι άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες δυσκολότερα αναγνωρίζουν προβλήματα υγείας δικά τους ή άλλων, ενώ αντίστοιχες έρευνες έδειξαν πως οι άνδρες που έχουν ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης καθυστερούν να διαγνωστούν σε σχέση με τις γυναίκες.

Επίσης οι άνδρες καθυστερούν να επισκεφθούν το γιατρό κάτι που σημαίνει πως τα συμπτώματά τους είναι πιο προχωρημένα και δυσκολότερο να αντιμετωπιστούν και ίσως αυτό να αποτελεί μια πολύ ισχυρή αιτία που σήμερα το 40% των ανδρών πεθαίνουν πριν τα 75 τους χρόνια.

Πηγή: ygeianews.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!