Και στα δύο χέρια πρέπει να γίνεται η μέτρηση της πίεση.

Στοιχεία-σοκ περιλαμβάνει επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Lancet. Σύμφωνα με αυτή, η μεγάλη διαφορά κατά την μέτρηση της πίεσης στο δεξί και αριστερό χέρι μπορεί να υποδεικνύει αυξημένο κίνδυνο αγγειακών ασθενειών που ενδέχεται να αποβούν μοιραίες.

Αν και η ιατρική οδηγία πως η πίεση πρέπει να παίρνεται και από τα δύο χέρια είναι γνωστή εδώ και χρόνια, σπανίως εφαρμόζεται. Το χέρι με την υψηλότερη πίεση δεν είναι δεδομένο και ποικίλει ανάλογα με τον κάθε άνθρωπο, αλλά αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η πιθανή διαφορά στις μετρήσεις της πίεσης στα δύο άκρα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνα, μιά διαφορά της συστολικής πίεσης κατά 10 χιλιοστά (mm Hg) ανάμεσα στα χέρια, μπορεί να φανερώσει ασθενείς με υψηλό κίνδυνο ασυμπτωματικής περιφερειακής αγγειακής νόσου.

www.trelokouneli.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!