Η οικονομική κρίση σκοτώνει 900 βρέφη ετησίως!

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Περίπου 900 βρέφη κάθε χρόνο δεν προλαβαίνουν να δουν τη ζωή καθώς πεθαίνουν πριν ακόμη την απολαύσουν.

Η χώρα μας είναι μία από τις πρώτες στη λίστα με τις χώρες της Ε.Ε. στην περιγεννητική θνησιμότητα. Οι 9 στις 1.000 γεννήσεις παιδιών στη χώρα μας δε φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό άλλων χωρών βρίσκεται κοντά στις 2 ή και 3 γεννήσεις!

Ακόμη και οι ειδικοί του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) σοκαρίστηκαν από τα στατιστικά δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά η Ειδική Επιτροπή Περιγεννητικής ζήτησε τον ακριβή αριθμό γεννήσεων από δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια, ενώ ήδη εισηγήθηκε στον υπουργό Υγείας ριζικές αλλαγές στο σύστημα περιγεννητικής φροντίδας.

Βρέφη χάνουν τη ζωή τους και έγκυες κινδυνεύουν από την έλλειψη μονάδων εντατικής φροντίδας νεογνών.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και στα νοσοκομεία που λειτουργούν τέτοιες μονάδες παραμένουν κλειστές από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο Αττικό Νοσοκομείο που εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική Αττική, τον Πειραιά και τα νησιά του Αιγαίου, από τις τρεις μονάδες εντατικής νεογνών λειτουργεί μόνο η μία, κι από τα 20 κρεβάτια σε λειτουργία είναι μόνο τα 5! Τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας σκουριάζουν, τα κρεβάτια είναι κενά και τα βρέφη χάνονται...

Δημόσιες μονάδες εντατικής βρεφών λειτουργούν στα μαιευτήρια «Αλεξάνδρας», «Μαρίκα Ηλιάδη», στα Παίδων «Αγ. Σοφία» και «Αγλ. Κυριακού» καθώς και στο Αττικό Νοσοκομείο. Αυτά εξυπηρετούν όχι μόνο την Αττική, αλλά σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός της Θεσσαλονίκης, καθώς τέτοιες εξειδικευμένες εντατικές δεν υπάρχουν στην επαρχία. Η δυνατότητά τους συνολικά, αγγίζει περί τα 40 κρεβάτια.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας καταγγέλει τον υπουργό Υγείας για αδιαφορία λέγοντας χαρακτηριστικά: "Του συστήνουμε ν΄ ασχοληθεί και με κάτι πιο πεζό: τις υποστελεχωμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τάχα δεν άκουσε πως η πολιτική που ακολουθεί οδηγεί στο θάνατο 900 νεογνά ετησίως και διπλάσιους ενήλικες;"

iatropedia.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!