Η δυνατή καρδιά είναι και θέμα ύψους

Οι ψηλοί άνθρωποι κινδυνεύουν λιγότερο από την καρδιά τους σε σχέση με τους κοντούς. Με άλλα λόγια οι ψηλοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα από ότι οι κοντοί. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό καρδιολογίας: "American journal of cardiology".

Η διαπίστωση αυτή πάντως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν αποδεικνύει ότι το μεγάλο ύψος, προστατεύει την καρδιά, καθώς μπορεί να υπεισέρχονται και άλλοι παράγοντες κινδύνου. Παρόλα αυτά φαίνεται πως κάτι στη βιολογία των ψηλότερων ανθρώπων (ίσως η απόσταση της καρδιάς από ορισμένες αρτηρίες και αιμοφόρα αγγεία) μειώνει το στρες που υφίσταται η καρδιά τους. Βέβαια σύμφωνα πάντα με την νέα μελέτη, δεν θα πρέπει να αγνοούμε τους κλασικούς παράγοντες κινδύνου για την καρδιά, όπως η παχυσαρκία, η πίεση του αίματος, ο διαβήτης, αλλά θα πρέπει σε αυτούς να συνυπολογίσουμε και το ύψος.

Η έρευνα έγινε επί 22 χρόνια σε 22.000 ανθρώπους, το 7% τον οποίων εμφάνισε κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα. Επίσης στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι όσο πιο ψηλοί ήταν οι συμμετέχοντες, τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα να έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους. Είχαν 24% μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με τους κοντούς.

Ο επικεφαλής ερευνητής, δρ Λικ Τζόυς, τόνισε ότι : "οι παιδικές μολύνσεις ίσως εμπόδισαν την ανάπτυξη του ύψους ορισμένων ατόμων και παράλληλα συνέβαλαν στη σταδιακή δημιουργία πλακών στις αρτηρίες τους. Βέβαια μπορεί από μόνο του το ύψος να αποτελεί από μόνο του ένα αυτόνομο παράγοντα καρδιολογικού κινδύνου. Ένας ψηλός σκελετός πιθανώς διευκολύνει το αίμα να κυκλοφορεί με τέτοιο τρόπο που να επιφέρει λιγότερο στρες στην καρδιά."

Οι επιστήμονες θεωρούν πάντως ότι θα πρέπει να γίνουν επιπλέον έρευνες στο μέλλον που θα μπορέσουν να ρίξουν φως στη σχέση του ύψους με την καρδιά.

iatropedia.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!