Ομαδικά κρούσματα ελονοσίας στην Ελλάδα!

Μόνο στην Λακωνία έχουν καταγραφεί επίσημα 35 θάνατοι από την νόσο (!), σύμφωνα με τον "Αδέσμευτο Τύπο", ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά και στην Αττική.

Το γεγονός παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, ο οποίος μιλώντας  στο Βήμαfm υποστήριξε ότι η έξαρση της ασθένειας οφείλεται στην μαζική άφιξη των αλλοδαπών, κυρίως από το Μπαγκλαντές.

«Υπάρχει, όντως, πρόβλημα, εδώ και δύο χρόνια, αλλά, κυρίως, από πέρυσι  όταν εμφανίστηκαν, σε μια τάση αυξητική της εκδήλωσης, κρούσματα ελονοσίας στη Λακωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τιμοσίδης και πρόσθεσε πως «και στην Αττική υπάρχουν κρούσματα αλλά μεμονωμένα».

«Τα κρούσματα προέκυψαν από την παρουσία μεταναστών οι οποίοι εισέρχονται και με παράνομο τρόπο στη χώρα μας, ιδιαίτερα στη περιοχή της Λακωνίας, όπου οι συνθήκες να πολλαπλασιαστεί η ελονοσία ευνοούνται», τόνισε επίσης.

Εκτός από την Λακωνία, που συναντάται το μεγαλύτερο πρόβλημα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε Εύβοια, Λάρισα, Ανατολική Αττική και Βοιωτία.

Το ανησυχητικό είναι ότι αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί δραματικά για τα δεδομένα της εποχής, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η συγκεκριμένη νόσος είχε εκλείψει από το 1974, μετά από εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης της.

Συμπτώματα ασθένειας

Τα συμπτώματα της νόσου  εμφανίζονται συνήθως μετά από μία έως τέσσερις εβδομάδες από την στιγμή της μόλυνσης, ενώ συχνά παρατηρούνται υποτροπές. Βασικά συμπτώματα είναι ο πολύ υψηλός πυρετός, η έντονη εφίδρωση, οι πονοκέφαλοι κ.α.

Star.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!