ΕΦΕΤ: Αποσύρει τις αλατιέρες από τα εστιατόρια!

Είστε λάτρης του αλατιού και ζητάτε απεγνωσμένα αλατοπίπερο στα εστιατόρια; ...
Θα σας στενοχωρήσουμε: Αλάτι τέλος από το τραπέζι!

Ο ΕΦΕΤ σκέφτεται να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες εστιατορίου να αποσύρουν τις αλατιέρες από τα τραπέζια και να προβούν σε μερικές ακόμα ενέργειες που θα βοηθήσουν στην μείωση της κατανάλωσης του., καθώς η υπερκατανάλωση προκαλεί προβλήματα στην υγεία.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ σκέφτεται:

•Από τους αρτοποιούς θα ζητηθεί να μειώσουν την ποσότητα του αλατιού στο ψωμί.

•Από τις επιχειρήσεις τροφίμων να μειώσουν σταδιακά την περιεκτικότητα σε αλάτι των τροφίμων και την αναγραφή του στην ετικέτα.

•Από τους υπεύθυνους επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, θα ζητηθεί να βρεθούν πιο αποτελεσματικές δράσεις, όπως η απομάκρυνση της αλατιέρας από τα τραπέζια.

Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΦΕΤ, οι Έλληνες γνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην υγεία μας η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, ωστόσο δεν φαίνεται να γνωρίζουν πως πολλά από τα τρόφιμα δεν χρειάζονται επιπλέον προσθήκη, διότι έχουν «κρυμμένο» αλάτι.

Μόνον ο ένας στους τέσσερις καταναλωτές, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ διαβάζει πάντα τις ετικέτες των τροφίμων, ενώ οι ειδικοί σημειώνουν ότι η ημερήσια πρόσληψη αλατιού δεν πρέπει να ξεπερνά ημερησίως τα 5 έως 6 γραμμάρια (ένα κουταλάκι γλυκού ισοδυναμεί με 5 γραμμάρια).

24wro.blogspot.com

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!