Στον θάνατο μπορεί να οδηγήσει η κατάχρηση παυσίπονων

Η κατάχρηση του πιο απλού παυσίπονου - της παρακεταμόλης - το οποίο πωλείται ακόμη και στα περίπτερα, μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο, προειδοποιεί νέα μελέτη. Την ίδια στιγμή αναστάτωση έχει προκαλέσει η περίπτωση μιας 20χρονης μητέρας από τη Βρετανία, η οποία φέρεται να έχασε τη ζωή της από οξεία ηπατική ανεπάρκεια που της προκάλεσε η υπερβολική δόση της ουσίας.

Πρόκειται για την Ντιζάιερ Φίλιπς, η οποία στις αρχές του έτους είχε κάνει επέμβαση αφαίρεσης καλοήθων όγκων από το στήθος. Ο γιατρός τής είχε συνταγογραφήσει αντιβιοτικά και παρακεταμόλη, ώστε να μην πονάει.

Σύμφωνα με τον πατέρα της «είχε ξεπεράσει το όριο που της είχε θέσει ο γιατρός στη δοσολογία του φαρμάκου, καθώς παρότι είχε περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την επέμβαση, συνέχιζε να πονά». Βρετανοί επιστήμονες εξηγούν πως η τοξικότητα από παρακεταμόλη που προκαλείται από την κατάχρηση είναι η πιο συχνή αιτία οξείας ηπατικής ανεπάρκειας στη χώρα. Αν και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές εξετάσεις, μετά τη μαρτυρία του πατέρα της οι γιατροί είναι σχεδόν βέβαιοι ότι τον θάνατο προκάλεσε η υπερδοσολογία του «αθώου» παυσίπονου.

tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!