Κινδυνεύουν ασθενείς από φθηνά υλικά στα νοσοκομεία

Ακόμη και σε κίνδυνο τίθεται πλέον η ζωή των ασθενών εξαιτίας των ακατάλληλων και φθηνών υλικών που αγοράζονται στο ΕΣΥ. Γιατροί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Ρεθύμνου καταγγέλλουν πως οι ασθενείς εκτίθενται καθημερινά σε κινδύνους για τη ζωής τους από ακατάλληλα λευκοπόρ (ταινίες τύπου λευκοπλάστ).

Πρωτοφανείς σκηνές ζουν οι γιατροί της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καθώς βλέπουν καθημερινά τους ασθενείς τους να εκτίθενται ακόμη και σε ασθένειες όπως Ηπατίτιδα εξαιτίας της οικονομίας που γίνεται στην αγορά των υλικών.

Με επιστολή τους στους υπευθύνους του νοσοκομείου κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για το τι συμβεί καθημερινά στους ασθενείς από τα επικίνδυνα υλικά.

Όπως τονίζουν: "τα χρησιμοποιούμενα λευκοπόρ γίνονται πιο δαπανηρά και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία των ασθενών. Ξεκολλάνε εύκολα από το χέρι και αφήνουν εκτεθειμένη την βελόνα αιμοκάθαρσης με συνέπεια να κινδυνεύει τόσο η ζωή των ασθενών από αιμορραγία, όσο και η λειτουργία της αρτηριοφλεβικής αναστόμωσης από θρόμβωση. Επιπλέον σε εκτίναξη της βελόνας από την φίστουλα (πέντε μόνο την χθεσινή μέρα), που είναι ένα αγγείο με πίεση αρτηρίας, χάνεται με μεγάλη ροή αρκετό ποσό αίματος και υπάρχει ενδεχόμενο διασποράς μικροβίων όπως του ιού της ηπατίτιδας C. Συγχρόνως επειδή το λευκοπόρ αυτής της κακής ποιότητας κολλάει σκίζονται γάντια του νοσηλευτικού προσωπικού".

Το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας υπογραμμίζει ακόμη ότι το λευκοπόρ αυτής της ποιότητας δημιουργεί προβλήματα και στις άλλες κλινικές του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται διπλάσιες και τριπλάσιες ποσότητες και να αυξάνεται κατά πολύ η δαπάνη.

Η φθήνια λοιπόν φαίνεται ότι τρώει τον παρά καθώς στο πλαίσιο της οικονομίας αποδεικνύεται ότι τελικά αυξάνονται οι δαπάνες ενώ κινδυνεύουν και οι ασθενείς.

iatropedia.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!