Έρευνα για το κόστος θεραπείας του διαβήτη

Μεγαλύτερη πιθανότητα να μη συμμορφώνονται με τη θεραπεία, να παρουσιάζουν επιπλοκές και να «κοστίζουν» στο κράτος πολύ περισσότερα χρήματα, έχουν οι διαβητικοί, μη ινσουλινοεξαρτώμενοι ασθενείς, για τη θεραπεία της χρόνιας νόσου των οποίων η πολιτεία δεν καλύπτει το 100% της δαπάνης.

Αυτό δείχνει έρευνα που εκπονήθηκε από ειδικούς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, η 100% κάλυψη του κόστους της παρακολούθησης και θεραπείας της νόσου, προσφέρει μεγάλο κέρδος στο κράτος, καθώς για κάθε 1 ευρώ, που δίνει, κερδίζει σε ορίζοντα 3ετίας 1,23ευρώ Υπολογίζεται ότι το κόστος του διαβήτη αποτελεί το 2% του συνόλου της νοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα. Κάθε ασθενής έχει μέσο ετήσιο κόστος 1.300ευρώσυν τις επιπλοκές της νόσου, που ανεβάζουν το ποσό αυτό στα 3.000ευρώ

Με δεδομένο ότι οι διαβητικοί στην Ελλάδα είναι περίπου 1 εκατομμύριο, το ποσό «μεταφράζεται» σε 2,3 δισ. ευρώ. «Η μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην έγκυρη αμερικανική επιθεώρηση Management Care και αποδεικνύει πέρα κάθε αμφιβολίας ότι ο παράγοντας "συμμόρφωση του ασθενούς με το θεραπευτικό σχήμα, που του συστήνεται", συνδέεται άμεσα με τη συμμετοχή του στο κόστος της θεραπείας. Όταν δηλαδή του ζητούν να συμμετέχει με δικά του χρήματα, τότε παρεκκλίνει της θεραπείας με αποτέλεσμα τελικά να παρουσιάζει επιπλοκές που στοιχίζουν στην Πολιτεία χαμένες εργατοώρες, νοσηλείες, περισσότερα φάρμακα, ακόμα και χειρουργικές πράξεις», αναφέρει ο επιστημονικός συνεργάτης Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, κ. Αθανασάκης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αν ο ασθενής με διαβήτη είναι καλά «ρυθμισμένος» και δεν παρουσιάζει επιπλοκές, τότε το κόστος παρακολούθησης και θεραπείας του μειώνεται κατά 50%. Τα καλά νέα, πάντως, είναι ότι από τις 14 Νοεμβρίου, όσα άτομα με διαβήτη (τύπου 1 και τύπου 2) το επιθυμούν, θα έχουν εκπτωτική κάρτα αγορών σε διαγνωστικές εξετάσεις (σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές), υποδήματα, ρούχα, έπιπλα και άλλα είδη σπιτιού. Την «κάρτα προνομίων» της ΕΛΟΔΙ (Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη) θα μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνοντας ειδική αίτηση που υπάρχει στο περιοδικό της ΕΛΟΔΙ «Διαβήτης για όλους», στην ηλεκτρονική σελίδα www. kartadiaviti.gr, στους κατά τόπους συλλόγους ατόμων με διαβήτη και στην τηλεφωνική γραμμή 801 500 35 35.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΟΔΙ, Δημήτρης Συκιώτης, «οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν την κάρτα με ταχυμεταφορέα στο σπίτι τους καταβάλλοντας μία συμβολική ετήσια συνδρομή της τάξεως των 3 ευρώ. Επιδεικνύοντας την στα συμβεβλημένα καταστήματα, θα τους παρέχεται η έκπτωση που έχει συμφωνηθεί με κάθε εταιρεία».

- http://www.real.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!