Ελεύθερα για τους ιδιώτες τα ιατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα

Τις έντονες αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να εκδώσει εγκύκλιο βάση της οποίας απελευθερώνεται η αδειοδότηση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως τα πολυϊατρεία και τα διαγνωστικά κέντρα και πλέον δεν είναι απαραίτητο το 51% να ανήκει σε γιατρούς.

Όπως τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας "με αυτήν την εγκύκλιο, ουσιαστικά απελευθερώνει πλήρως το ιατρικό επάγγελμα και δίνει τη δυνατότητα, όποιος θέλει ακόμα και μη γιατρός, να ανοίγει όσα ιατρεία θέλει, σε όποια περιοχή της χώρας επιθυμεί. Ουσιαστικά καταργεί οποιαδήποτε διαδικασία για την άδεια λειτουργίας".

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε με ημερομηνία 4 Νοεμβρίου δεν χρειάζεται πλέον οι γιατροί να κατέχουν την πλειοψηφία της μετοχικής σύνθεσης μιας ιατρικής μονάδας δηλαδή το 51% ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν και παραρτήματα στην περιφέρεια αφού ένας ιδιοκτήτης μπορεί να κατέχει περισσότερες από μία άδειας.

Η συγκεκριμένη απόφαση επρόκειτο να προωθηθεί και από τον πρώην υπουργός Υγείας επί ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά απεσύρθη την τελευταία στιγμή μετά τις εκλογές του 2009 από την τότε υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι γιατροί θεωρούν πως με την αιφνιδιαστική αυτή απόφαση δίνεται η δυνατότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα να δημιουργήσουν «ιατρεία-σούπερ μάρκετ» τα οποία δε θα έχουν επιστημονική σφραγίδα.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αφορά σε πολυϊατρεία, διαγνωστικά κέντρα, πολύ-οδοντιατρεία και ιδιωτικά εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν γιατροί του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου: "ο στρατηγικός στόχος είναι η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και η αφαίμαξη των πόρων των ασφαλιστικών Ταμείων"

iatropedia.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!