Kομμένες οι χειραψίες.Να χαιρετιόμαστε ακουμπώντας τους αγκώνες μας.

Να κόψουμε τις χειραψίες και να χαιρετιόμαστε ακουμπώντας τους αγκώνες μας για να προφυλαχθούμε από τις ιώσεις, ιδιαίτερα τώρα που έρχεται χειμώνας, προτείνει κορυφαίος επιστήμονας, που υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι ασθένειες μεταδίδονται κυρίως μέσω των χεριών.
«Πρέπει να υιοθετήσουμε έναν ασφαλή χαιρετισμό, να χαιρετιόμαστε αγγίζοντας τους αγκώνες και όχι τα χέρια μας», υπογραμμίζει ο Ν. Γουλφ, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, στο βιβλίο του με τον τίτλο «Η καταιγίδα των ιών» («Viral Storm»). «Θα βοηθούσε να περιοριστεί η διάδοση μερικών νοσογόνων παραγόντων με τον ίδιο τρόπο που τους περιορίζει το να φταρνιζόμαστε στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα μας και όχι στο χέρι μας». Ο Γουλφ προτείνει επίσης όσοι αρρωσταίνουν να ακολουθούν το παράδειγμα των Ιαπώνων και να αντικαθιστούν τις χειραψίες με υποκλίσεις όταν χρειάζεται να βρεθούν σε δημόσιο χώρο.
Η προειδοποίηση διατυπώνεται έπειτα από έρευνες για το πώς εξαπλώνονται ασθένειες όπως η γρίπη, τα κρυολογήματα και οι στομαχικές διαταραχές, οι οποίες φαίνεται πως μεταδίδονται κυρίως με τη δερματική επαφή. Ο Γουλφ είναι διευθυντής της πρωτοβουλίας Global Viral Forecasting (Παγκόσμια Πρόβλεψη για τους Ιούς), που έχει την έδρα της στην Καλιφόρνια, και πρόσφατα ήταν σύμβουλος του σκηνοθέτη του Χόλιγουντ Στίβεν Σόντερμπεργκ στην τελευταία ταινία του με τον τίτλο «Contagion» (με τους Κέιτ Γoυίνσλετ και Ματ Ντέιμον, στην Ελλάδα από τις 20 Οκτωβρίου). Η ταινία περιγράφει την εμφάνιση ενός ιού που σκοτώνει μέσα σε μερικές ημέρες αυτούς που προσβάλλει και αρχίζει δείχνοντας την Γκουίνεθ Πάλτροου να μολύνεται σφίγγοντας το χέρι κάποιου. Ο Γουλφ προειδοποιεί πως μια τέτοια πανδημία, που θα προέλθει πιθανόν από ζώα, είναι απολύτως πιθανή. Η ιδέα ότι οι ασθένειες διαδίδονται μέσω των χειραψιών είναι γνωστή από καιρό, μόνο τώρα όμως διαπιστώνεται πόσο μεγάλο ρόλο διαδραματίζουν.
Ερευνα για τη γρίπη έδειξε πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα χέρια, σε δοχεία, χερούλια, επιφάνειες εργασίας και τηλεχειριστήρια συσκευών και μπορεί να επιβιώσει μέχρι και για 24 ώρες. «Αν κάποιος πάρει τον ιό στο χέρι του και μετά αγγίξει τη μύτη, τη γλώσσα ή το μάτι του, μπορεί να μολυνθεί», λέει ο υπεύθυνος για την έρευνα Μπεν Κίλινγκλι. Προσθέτει όμως ότι δεν πιστεύει πως είναι απαραίτητο να σταματήσουμε τις χειραψίες, εφόσον πλένουμε τακτικά τα χέρια μας.
tanea.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!