Πρόγραμμα στοματικής υγείας σε παιδιά του δημοτικού

Το πρόγραμμα «Αγωγή Στοματικής Υγείας σε 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και 150 σχολεία απομακρυσμένων περιοχών» στοχεύει στην εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού συστήματος αγωγής στοματικής υγείας σε μαθητές Β' τάξης, σε ένα σύνολο περίπου 30.000 μαθητών και μαθητριών.

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ με δικαιούχο την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και υλοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η υλοποίηση του προγράμματος περιλαμβάνει σειρά δράσεων που λαμβάνουν χώρα κυρίως στο σχολικό χώρο, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των οδοντιάτρων των τοπικών Κέντρων Υγείας, των προληπτικών ιατρείων του ΕΟΠΥΥ και των κατά τόπους οδοντιατρικών συλλόγων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του θα πραγματοποιηθούν:
- Ενημερωτικές ημερίδες ανά περιφέρεια για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικούς και οδοντιάτρους

- Υλοποίηση προγράμματος αγωγής στοματικής υγείας από τους εκπαιδευτικούς στην τάξη μέσα από εκπαιδευτικό υλικό, φύλλα εργασίας, παιχνίδια, οπτικοακουστικό υλικό και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο να αποκτήσουν οι μαθητές/τριες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην υιοθέτηση θετικών στάσεων και συμπεριφορών για την πρόληψη και την προαγωγή της στοματικής τους υγείας

- Πραγματοποίηση επίσκεψης του οδοντιάτρου από το τοπικό Κέντρο Υγείας/το προληπτικό ιατρείο/τον τοπικό Οδοντιατρικό Σύλλογο στο σχολείο όπου βοηθά τους μαθητές να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με τη στοματική τους υγεία και παράλληλα τους βοηθά να εξοικειωθούν με την προληπτική οδοντιατρική φροντίδα. Οι οδοντίατροι αφού ενημερώσουν τους μαθητές και τους δώσουν πρακτικές συμβουλές και οδηγίες, πραγματοποιούν καταγραφή της στοματικής τους υγείας και φθορίωση

- Αξιολόγηση του προγράμματος κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωσή του με στόχο το σχεδιασμό αποτελεσματικών μεθόδων πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας του μαθητικού πληθυσμού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος ενημερώνονται οι γονείς για τη στοματική κατάσταση των παιδιών τους και δίνεται η δυνατότητα για προληπτικές εμφράξεις στα τοπικά Κέντρα Υγείας ή τα προληπτικά ιατρεία.

Το πρόγραμμα θα συζητηθεί σε σχετική ημερίδα, για την οποία πληροφορίες δίνει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!