Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία για το AIDS στη χώρα μας.

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι 500% στους τοξικομανείς, ενώ ανεπισήμως η αύξηση μπορεί να αγγίξει και το 1.000% για φέτος! Παράλληλα, αναμένεται διπλασιασμός των κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό, καθώς πέρυσι είχαμε 580 νέα κρούσματα και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 1.000.

Η αύξηση οφείλεται στην κοινή χρήση συρίγγων στους ναρκομανείς και στις μη νόμιμα εκδιδόμενες αλλοδαπές, ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα στη χώρα μας. Στους τοξικομανείς, ενώ το 2010 είχαν καταγραφεί 12 νέα κρούσματα, το πρώτο τρίμηνο του 2011 είχαν καταγραφεί ήδη 50!

Ο υπουργός τόνισε ότι λόγω της παράνομης μετανάστευσης αντιμετωπίζουμε ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα, κυρίως στην Αθήνα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται πως κάθε χρόνο 36 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από Μη Μεταδιδόμενα Χρόνια Νοσήματα (ΜΜΝ): καρδιοπάθειες, νεοπλασματικές ασθένειες, σακχαρώδης διαβήτης και παχυσαρκία, καθώς και τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται πως περίπου το 40% του πληθυσμού πάσχει από χρόνια νοσήματα.

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!