Ενημέρωση για την Ηπατίτιδα Β & C

Στο πλαίσιο της πρόληψης για την προαγωγή της υγείας των μαθητών/τριών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία μεταδοτική ασθένει,α, όπως είναι η Ηπατίτιδα Β και C.
Τρόποι μετάδοσης: n ηπατίτιδα Β μεταδίδεται με άμεση επαφή με μολυσμένο υλικό και εφόσον υπάρχει πύλη εισόδου, λύση δηλ. της συνέχειας του δέρματος ή των βλεννογόνων. Επίσης, μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή με άτομο μολυσμένο, όταν δεν λαμβάνεται προφύλαξη.
Δεν μεταδίδεται με τον αέρα, την απλή επαφή ή τη χρήση τουαλέτας. Το παιχνίδι, οι εναγκαλισμοί, τα φιλιά και οι συνήθεις δρασεηριότητες των παιδιών δεν αποτελούν κίνδυνο μετάδοσης.
Για την ηπατίτιδα C ισχύει το ίδιο, αλλά η μετάδοση από άτομο σε άτομο είναι ακόμη πιο σπάνια.
Πρόληψη: Η πρόληψη της μόλυνσης με τον ιό της ηπατίτιδας Β επιτυγχάνεται με το εμβόλιο έναντι της ηπατίτιδας Β, το οποίο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό με μακρά διάρκεια προστασίας και περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Με την Υγειονομική διάταξη Υ1/Οικ.4543/10-09-1998 ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός. Το εμβόλιο χορηγείται σε τρεις (03) δόσεις με μεσοδιάστημα ενός με δύο μήνες μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης και μεσοδιάστημα ενός με δύο μήνες δεύτερης και τρίτης δόσης.
Ο εμβολιασμός για την ηπατίτιδα Β είναι ο κύριος τρόπος προφύλαξης από μόλυνση με τον ιό και είναι απαραίτητο να ελέγχεται η εμβολιαστική κατάσταση του παιδιού κατά την εγγραφή του στο σχολείο και να γίνεται ή να ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός ασχέτως της παρουσίας ή των φορέων ηπατίτιδας Β στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, δεν υποχρεούται ο μαθητής να γνωστοποιήσει το νόσημα. Η γνωστοποίηση των στοιχείων του μαθητή όχι μόνο δεν επιβάλλεται αλλά προστατεύεται,
ως προσωπικό δεδομένο από το νόμο.
Όλοι θα πρέπει όταν πρόκειται για διαχείριση ατυχημάτων να λαμβάνουν τα βασικά μέτρα προφύλαξης άσχετα αν υπάρχει ή όχι γνωστό λοιμώδες νόσημα.
Πέραν του εμβολιασμού επιβάλλεται η τήρηση βασικών μέτρων προφύλαξης, εφόσον συμβαίνουν τραυματισμοί στο σχολείο:
• Η χρήση γαντιών κατά την άμεση επαφή με αίμα
• Η κάλυψη κάθε ανοικτής πληγής ή τραύματος
• Επιβάλλεται να γίνεται καθαρισμός επιφανειών που ήλθαν σε επαφή με σταγόνες αίματος με αδιάλυτη χλωρίνη.
• Τα παιδιά θα πρέπει να μην μοιράζονται αυστηρά προσωπικά τους αντικείμενα που μπορεί να έρθουν σε επαφή με αίμα (όπως οδοντόβουρτσες)
• Απαιτείται η χρήση προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή με άτομο αγνώστου
Παρακαλούμε, επειδή το θέμα είναι σοβαρό για την υγεία των μαθητών μας, όπως αναρτήσετε το παρόν στον πίνακα ανακοινώσεων των σχολικών μονάδων και ενημερώσετε τους μαθητές/τριες σχετικά. Απαραίτητη κρίνεται και η ενημέρωση των γονέων, με κάθε ευκαιρια.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!