Πως να προστατέψτε τα δόντια σας

Πάνω στα δόντια μας δημιουργείται ένα αόρατο, κολλώδες στρώμα, η πλάκα. Τα μικρόβια της πλάκας διασπούν το άμυλο των  τροφών και παράγουν οξέα, τα οποία με τη σειρά τους διαλύουν την αδαμαντίνη του δοντιού, προκαλώντας τερηδόνα.

Επίσης ερεθίζουν τα ούλα και προκαλούν ουλίτιδα. Με τα άλατα του σάλιου η πλάκα σκληραίνει και γίνεται πέτρα, προκαλώντας ουλίτιδα. Η άμυνα μας απέναντι σε όλα αυτά είναι η σωστή στοματική υγιεινή, με πρώτο και σημαντικότερο το βούρτσισμα. Το ιδανικό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας έπειτα από κάθε γεύμα.

Απαραίτητο θεωρείται το βούρτσισμα προτού κοιμηθούμε, μια και κατά τη διάρκεια του ύπνου μειώνεται σημαντικά η ποσότητα του σάλιου και η αντιμικροβιακή δράση του.

Τερηδόνα

- Η οδοντική τερηδόνα είναι μια μολυσματική ασθένεια η οποία προκαλεί την αφαίρεση των αλάτων των σκληρών οδοντικών ιστών και στη συνέχεια την αποδόμηση του οργανικού υποστρώματος τους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία κοιλοτήτων στο δόντι.

- Η ύπαρξη της τερηδόνας σε νεαρή ηλικία αποτελεί ισχυρό προγνωστικό παράγοντα για την εμφάνιση της νόσου στην ενηλικίωση.

- Τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές τερηδόνες έχουν χαμηλότερο δείκτη σωματικής ανάπτυξης και βάρους σε σχέση με υγιή παιδιά της ηλικίας.

Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι το βούρτσισμα των δοντιών με φθοριούχο οδοντόκρεμα, που περιέχει τουλάχιστο 1,000 ppm φθορίου, δυο φορές τη ημέρα, βοηθά στη μείωση της τερηδόνας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, το βούρτσισμα των δοντιών είναι πιο αποτελεσματικό όταν αυτό γίνεται με την επίβλεψη των γονέων και η αποτελεσματικότητα αυτή εξαρτάται από την προσοχή και την φροντίδα του επιβλέποντος. Επίσης ο ρόλος του γονέα ως «πρότυπου» για τη μίμηση καλών συνηθειών είναι μια πραγματικότητα που αφορά άμεσα και τη στοματική υγιεινή.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!