Αυξημένες καταγγελίες για βιασμούς υπό την επήρεια ύποπτου χαπιού

Η μια μετά την άλλη φτάνουν οι καταγγελίες στα αστυνομικά τμήματα από γυναίκες που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από άνδρες οι οποίοι τους έριξαν στο ποτό το λεγόμενο χάπι του βιασμού.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Τα Νέα αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, «Πρόκειται συνήθως για ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών. Χάπια που περιέχουν αυτή την ουσία κυκλοφορούν νόμιμα στο εμπόριο και διατίθενται με ιατρική συνταγή. Χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της αϋπνίας ως ηρεμιστικό και ως αναισθητικό πριν από το χειρουργείο. Το χαρακτηριστικό τους είναι πως είναι άοσμα, άχρωμα και διαλύονται εύκολα ακόμη και σε ανθρακούχα ποτά».

«Το μεγάλο πρόβλημα με αυτές τις καταγγελίες βιασμού ή σεξουαλικής κακοποίησης είναι πως πολύ δύσκολα μπορούν να αποδειχθούν. Στην ιατροδικαστική υπηρεσία έχουν φτάσει ορισμένες περιπτώσεις θυμάτων που κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα βιασμού αφού κάποιος τους έριξε το χαπάκι στο ποτό τους. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις όμως κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό να αποδειχθεί», δήλωσε στην εφημερίδα ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να γίνουν εξετάσεις αίματος και ούρων ώστε να ευσταθεί η καταγγελία του θύματος. Θα πρέπει ωστόσο η καταγγελία να γίνει μέσα σε 48ώρες από τη λήψη του χαπιού. Μάλιστα, όλες οι καταγγελίες δεν μπορούσαν να αποδειχτούν πως οφείλονταν στο χάπι αφού είχε περάσει ο απαραίτητος χρόνος.

Όσοι παίρνουν το χάπι μπορούν να έχουν οπτικές παραισθήσεις, σύγχυση και γαστρεντερολογικές διαταραχές. Μάλιστα επειδή τα θύματα είναι σε κατάσταση αναισθησίας συνήθως οι βιαστές δεν τους προκαλούν κακώσεις. Το χάπι μπορεί να αναισθητοποιήσει το θύμα από 8 μέχρι και 12 ώρες.

Όπως αναφέρει μια 18χρονη κοπέλα από την Αγγλία που είχε έρθει για διακοπές στην Κω το μόνο που θυμόταν ήταν ότι βρισκόταν με την παρέα της σε ένα μπαρ του νησιού και μετά ξύπνησε κακοποιημένη σε άγνωστο μέρος.

«Υπάρχουν πολλοί τουρίστες, κυρίως από χώρες της Δυτικής Ευρώπης που κάνουν ειδικές ασφάλειες για βιασμό. Τα 3-4 τελευταία χρόνια οι περισσότερες ασφαλιστικές σταμάτησαν να κάνουν τέτοιου είδους συμβόλαια καθώς αποδείχτηκε πως πολλές από τις ασφαλισμένες επινοούσαν τις ιστορίες με το χάπι που είναι δύσκολο να αποδειχθεί ακόμη και εργαστηριακά προκειμένου να καρπωθούν τα χρήματα των ασφαλειών και ουδέποτε είχαν πέσει βιασμού», κατέληξε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

infoblog.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!