Το «θαύμα» της Ικαρίας

Πώς ο πληθυσμός του νησιού ξεπερνάει τα 90 χρόνια ζωής

Με αφορμή την χαρακτηριστική μακροβιότητα των κατοίκων της Ικαρίας, ξεκίνησε μια 10ετής μελέτη της καταγραφής των κλινικών και παρακλινικών χαρακτηριστικών των νησιωτών, από την Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική. Στόχος αυτής της έρευνας είναι η συνολική εκτίμηση του καρδιαγγειακού κινδύνου των κατοίκων του νησιού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», τα «όπλα» που θωρακίζουν τους Ικαριώτες είναι τα ψάρια, που είναι το αντίδοτο στην κατάθλιψη κυρίως των ηλικιωμένων, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και το τσάι. Όλα τα παραπάνω προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία, ενώ η καθημερινή χρήση ελαιολάδου και η μεσημεριανή σιέστα «συρρικνώνουν» το άγχος.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι πάνω από 90 χρονών, οι οποίοι φαίνεται πως γνωρίζουν πολύ καλά «το μυστικό της μακροζωίας», αφού έχουν κατακτήσει το ρεκόρ μακροζωίας, καθώς, μόνο το 0,1% του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης ζει πάνω από 90 χρόνια. Αντίθετα το ποσοστό του αιγαιοπελαγίτικου νησιού είναι δεκαπλάσιο.

Σήμερα, ξεκινάει στην Ικαρία, το συμπόσιο του Ελληνικού Κολεγίου Καρδιολογίας, με θέμα την Επεμβατική Καρδιολογία.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!