Η τηλεόραση και τα κινούμενα σχέδια ξαγρυπνούν τα παιδιά

Αν αφήνετε τα παιδιά σας να παρακολουθούν τηλεόραση μετά τις 7 το απόγευμα, είναι πολύ πιθανό να έχετε προσέξει ότι κατόπιν δεν κοιμούνται εύκολα, ειδικά εάν βλέπουν κινούμενα σχέδια με βίαιη υπόθεση.

Μια μελέτη, που έγινε στο νοσοκομείο του Σιάτλ, διαπίστωσε ότι η πολύωρη παρακολούθηση θεαμάτων στη μικρή οθόνη, προκαλεί αϋπνία και άσχημα όνειρα στα μικρά παιδιά, με ποσοστό 1 στα 5 να έχει προβλήματα διατήρησης του ύπνου του τη νύχτα ή να είναι κουρασμένο κατά τη διάρκεια της ημέρας για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει στους γονείς να μην αφήνουν καθόλου τα παιδιά τους να βλέπουν τηλεόραση μέχρι να κλείσουν τα δύο τους χρονια, και στη συνεχεια να μην ξεπερνούν τις δύο ώρες τηλεθέασης καθημερινά. Επίσης, θεωρείται απαράβατος κανόνας να μην υπάρχει συσκευή τηλεόρασης μέσα στο παιδικό υπνοδωμάτιο!

Τα παραμύθια και οι αγκαλιές από τη μαμά και τον μπαμπά κάνουν το παιδί να κοιμάται πιο ήρεμα, ενώ τονώνεται η συμπεριφορά και η μνήμη του.

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!