Οι... πειρασμοί ωφελούν σοβαρά την ψυχική μας υγεία!

Η υποχώρηση στους μικρούς πειρασμούς, μας κάνει πιο ευτυχισμένους και ψυχικά υγιείς, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανια.

Αν δηλαδή μόλις απολαύσατε το τελευταίο σοκολατάκι στο κουτί και νιώθετε ενοχές, είναι καλύτερα να τις αφήστε κατά μέρος και νακρατήστε απλώς την ανάμνηση της απόλαυσης. Δεν θα νιώσετε μόνο πιο ήσυχοι και ευτυχισμένοι αλλά θα κάνετε μακροπρόθεσμο καλό στην ψυχική σας υγεία.

Αυτό υποστηρίζει μια έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία. Υποβάλλοντας 2.000 γυναίκες σε ειδικό ερωτηματολόγιο οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι όσες υπέκυπταν σε «αθώους» πειρασμούς σε καθημερινή βάση ήταν πολύ πιο ευτυχισμένες από εκείνες που έδειχναν «σιδηρά» αυτοσυγκράτηση.

Η.... αντίσταση δεν ωφελεί!

Όταν καταφέρνουμε να αντισταθούμε στον πειρασμό μιας λαχταριστής τούρτας ή του τελευταίου μοντέλου της αγαπημένης μας μάρκας ρούχων οπωσδήποτε νιώθουμε εκείνη τη στιγμή περισσότερο «άξιοι» και ικανοποιημένοι από τον εαυτό μας.

Οι ειδικοί όμως παρατήρησαν ότι, παρά τη στιγμιαία «ένεση» υπερηφάνειας, μακροπρόθεσμα ο υπερβολικός αυτοέλεγχος δεν ωφελεί. Αντιθέτως η υποχώρηση σε ορισμένες ατασθαλίες - σε αυτά δηλαδή που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «μικρές χαρέςτης ζωής»- φαίνεται να αποτελεί τη συνταγή για την ψυχική μας ισορροπία.

Υποκύψτε αλλά με μέτρο

"Ολο και περισσότερες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η αντίσταση στους πειρασμούς στην πραγματικότητα μας προκαλεί θυμό" δήλωσε ο νευροεπιστήμονας Τζακ Λιούις, σχολιάζοντας τα ευρήματα της μελέτης στα βρετανικά ΜΜΕ.

"Τα περισσότερα πράγματα είναι καλά όταν γίνονται με μέτρο και το να υποκύπτουμε στις σχετικά αθώες παρορμήσεις μας - ιδιαίτερα όταν οι καιροί είναι δύσκολοι - είναι ένας σπουδαίος τρόπος για να ανταμείψουμε τον εαυτό μας" τόνισε ο ειδικός προσθέτοντας ότι οι γυναίκες θα πρέπει να μάθουν να απολαμβάνουν τις μικροχαρές χωρίς να αφήνουν τις ενοχές τους να τις «χαλάνε».

Ψώνια, γλυκά και Διαδίκτυο

Οι 2.000 εθελόντριες που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό μιας εταιρείας τροφίμων, ανέφεραν κατά σειρά ως πιο δελεαστικούς «πειρασμούς» τα ψώνια (όταν αυτά βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού, φυσικά), τα γλυκά και το χάζεμα στο Διαδίκτυο εν ώρα εργασίας.

Σε ποσοστό 90% οι ερωτηθείσες δήλωσαν ότι υπέκυπταν σε αυτού του είδους τις παρορμήσεις τους κάποιες φορές κάθε τόσο αλλά 60% παραδέχθηκαν ότι το έκαναν σε καθημερινή βάση. Οι τελευταίες εμφανίστηκαν πιο ευτυχισμένες και ικανοποιημένες από τη ζωή τους, όμως τα δύο τρίτα ομολόγησαν ότι μετά την «παρεκτροπή» ένιωθαν ενοχές για αρκετές ώρες.

Πηγή: pyles.tv


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!