Στους ψυχολόγους από τα 18 τους οι Έλληνες.

«Γιατρέ, βοήθεια. Δεν τα βγάζω πέρα. Δώσε μου κάτι για το άγχος. Δεν αντέχω. Τα βλέπω όλα μαύρα...». Είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες φράσεις και τα παράπονα που ακούνε το τελευταίο διάστημα ψυχίατροι, ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές, οι οποίοι βλέπουν να αυξάνονται τα αιτήματα ανθρώπων κάθε ηλικίας για βοήθεια. 

Η οικονομική κρίση οξύνει τις οικογενειακές εντάσεις και το άγχος, δημιουργώντας ή εντείνοντας τα ψυχολογικά προβλήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δυσκολίες της εποχής στέλνουν όλο και περισσότερους Ελληνες στον ψυχίατρο και, όπως διαπιστώνουν οι επιστήμονες, παρατηρείται αύξηση στην κατανάλωση ψυχοφαρμάκων, στις επισκέψεις σε ειδικούς, ακόμη και στις απόπειρες αυτοκτονίας. 

«Το άγχος είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα το οποίο αντιμετωπίζουν πλέον αρκετοί. Συχνά οδηγεί σε κρίσεις πανικού, προκαλώντας και αντιδράσεις με καταθλιπτικά στοιχεία. Οι δυσκολίες που προστέθηκαν σε πολλούς λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν οδηγήσει σε αύξηση του άγχους, της δυσφορίας και της δυσθυμίας. Εχει τουλάχιστον ένα χρόνο που η συχνότητα της προσέλευσης έχει μεγαλώσει. Ο κόσμος έρχεται επειδή δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Πρόκειται σε ένα μεγάλο βαθμό για ανθρώπους ηλικίας 30-45 χρόνων οι οποίοι έχουν μείνει με πολλές υποχρεώσεις χωρίς να μπορούν πια να τις καλύψουν άνετα όπως παλιά. Οι νεότεροι βρίσκουν τρόπους να αντεπεξέλθουν. Αρκετοί έρχονται λέγοντας ότι δυσκολεύονται επειδή έχουν χρέη», λέει στον «Α» ο Απόστολος Αηδονόπουλος, ψυχίατρος, διευθυντής της μονάδας επανένταξης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ). 

Πλήττονται οι παραγωγικές ηλικίες

Το ανησυχητικό είναι ότι η αυξημένη προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία του ΨΝΘ αφορά, σύμφωνα με τον κ. Αηδονόπουλο, παραγωγικές ηλικίες από 18 έως 60 ετών. «Πολλοί ζητάνε κάτι για να χαλαρώσουν, δηλαδή ένα φάρμακο για να μπορέσουν, όπως λένε, να φέρουν σε πέρας τις πιεστικές καταστάσεις που βιώνουν και να επινοήσουν λύσεις σε διάρκεια χρόνου. Η λύση δεν είναι βέβαια η συνταγογράφηση σε κάθε περίπτωση, αλλά η παροχή υποστήριξης και θεραπευτικής συμβουλής. Αναζητούμε τι χρειάζεται ο ασθενής και πώς μπορεί να το βρει, διότι δεν μπορείς να καταφεύγεις πάντα στο φάρμακο. Στο ΨΝΘ έρχονται πλέον και αρκετοί πολίτες επειδή δεν υπάρχουν άλλες προσεγγίσεις που δεν προϋποθέτουν κόστος», προσθέτει ο κ. Αηδονόπουλος.

http://www.agelioforos.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!