Απέτυχε η παγκόσμια εκστρατεία κατά των ναρκωτικών

Σε πλήρη αποτυχία οδηγήθηκε η παγκόσμια εκστρατεία κατά των ναρκωτικών κάτι που κάνει την "ανάγκη για αλλαγές πιο επιτακτική από ποτέ", σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Πολιτική Αντιμετώπισης των Ναρκωτικών.

Συλλήψεις "τέλος" για χρήση ναρκωτικών

Στην εν λόγω έκθεση συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες και πρώην πρόεδροι λατινοαμερικανικών χωρών, οι οποίοι και προτείνουν την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και τη νομιμοποίηση της κάνναβης."Η παγκόσμια εκστρατεία εναντίον των ναρκωτικών απέτυχε, με καταστροφικές συνέπειες για τα άτομα και τις κοινωνίες ολόκληρου του κόσμου" αναφέρεται στην έκθεση της Παγκόσμιας Επιτροπής.

"Πενήντα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά και σαράντα χρόνια αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον ξεκίνησε τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών είναι επείγουσα η μεταρρύθμιση των εθνικών και διεθνών πολιτικών για τον έλεγχο των ναρκωτικών" αναφέρει το κείμενο της έκθεσης, το οποίο παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη παρουσία του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Φερνάντο Ενρίκε Καρντόσο.

Μια πιο "ανθρώπινη προσέγγιση των εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες ανθρώπων" προτείνει η έκθεση ενώ κάνει έκκληση για "τον τερματισμό της ποινικής δίωξης, της περιθωριοποίησης και του στιγματισμού των ατόμων που κάνουν χρήση ναρκωτικών και δεν προκαλούν βλάβη σε άλλους".

"Οι πρωτοβουλίες αποποινικοποίησης δεν οδηγούν σε σημαντική αύξηση της χρήσης ναρκωτικών"υπενθυμίζει η έκθεση αναφέροντας ως παραδείγματα τις περιπτώσεις της Πορτογαλίας, της Ολλανδίας και μία επαρχίας της Αυστραλίας.

Η έκθεση προτείνει την "ενθάρρυνση του πειραματισμού των κυβερνήσεων με βάση πρότυπα νομοθετικής ρύθμισης των ναρκωτικών (και ειδικότερα της κάνναβης) ώστε να περιορισθεί η ισχύς του οργανωμένου εγκλήματος και να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών τους".

Αύξηση οπιούχων, κάνναβης και κοκαΐνης

O OHE, με επίσημα στοιχεία που εξέδωσε, κατέγραψε ότι , η κατανάλωση οπιούχων αυξήθηκε κατά 35,5%ανάμεσα στο 1998 και το 2008, της κοκαΐνης κατά 27% και της κάνναβης κατά 8,5%.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε την Πέμπτη (02.06) έτοιμος για την ανάλυση ενός νέου προσανατολισμού στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Θέμα εθνικής ασφαλείας αποτελεί η αντιμετώπιση των ναρκωτικών είναι για την Κολομβία αφού το εμπόριο ναρκωτικών παραμένει πηγή χρηματοδότησης της βίας στη χώρα, σύμφωνα με τον Κολομβιανό πρόεδρο.

ΕΡΤ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!