«Ανησυχητική» η μετάδοση βακτηρίου στη Γερμανία

Στη μετάδοση ενός επικίνδυνου βακτηρίου αναφέρθηκε η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Ίλζε Άιγκνερ, την οποία χαρακτήρισε «πραγματικά ανησυχητική», καθώς γίνεται ταχέως και ενδέχεται να έχει προκαλέσει ήδη το θάνατο τριών ατόμων στη Γερμανία.

«Προς το παρόν δεν μπορούμε ακόμη να εντοπίσουμε την πηγή της μόλυνσης και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να αποκλείσουμε νέα κρούσματα», ανέφερε η Άιγκνερ, η οποία είναι επίσης επιφορτισμένη με θέματα προστασίας των καταναλωτών.

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας προειδοποίησαν χθες ότι η ταχεία μετάδοση του εντεροαιμορραγικού E.coli (Eceh), βακτηριδίου που προκαλεί αιμορραγίες στο πεπτικό σύστημα, εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόκλησης αρκετών θανάτων.

Τρεις άνθρωποι ενδέχεται ήδη να έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα λόγω της μόλυνσής τους από το βακτηρίδιο αυτό, η μετάδοση του οποίου εντοπίζεται κυρίως στη βόρεια Γερμανία, ιδιαίτερα στο Αμβούργο. Ωστόσο θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία των θανάτων αυτών.

Επίσης, «περισσότεροι από 80» ασθενείς έχουν ήδη εμφανίσει σοβαρά προβλήματα υγείας που συνδέονται με το βακτηρίδιο αυτό.

Στη Φρανκφούρτη, στη δυτική Γερμανία, η υγειονομική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έκλεισε για προληπτικούς λόγους δύο κυλικεία μιας συμβουλευτικής εταιρείας όπου ενδέχεται να έχουν παραδοθεί τρόφιμα μολυσμένα με το βακτηρίδιο αυτό.

Η μετάδοση του βακτηριδίου αυτού στον άνθρωπο γίνεται με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, όπως για παράδειγμα ωμού ή όχι καλά ψημένου κιμά κρέατος ή μη παστεριωμένου γάλακτος ή ακόμα ωμών λαχανικών που δεν έχουν πλυθεί καλά.

Η υπουργός Γεωργίας ζήτησε από τους καταναλωτές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για να αποφευχθεί η μετάδοση του βακτηριδίου.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!