Θερίζουν οι λοιμώξεις στα νοσοκομεία

Πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα! Στοιχεία-σοκ για τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια που έχουν γεμίσει τα ελληνικά νοσοκομεία, φέρνει στο φως το πρόγραμμα καταγραφής, που ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας. Μέσα σε μόλις τρεις μήνες καταγράφηκαν 229 θάνατοι σε 23 νοσοκομεία, έναντι 174 θανάτων από τη νέα γρίπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή», εάν λάβει κάποιος υπόψη ότι τα στοιχεία αφορούν μόνο τις τρεις πιο συνηθισμένες λοιμώξεις, και μόνο το 1/6 των νοσοκομείων, τότε σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των θανάτων μπορεί να φθάνει τις 6.000.

Δεν είναι λίγοι οι επιδημιολόγοι που υποστηρίζουν ότι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αναδεικνύονται σε πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα.

Κύρια αιτία για την ανάπτυξη των λοιμώξεων είναι η κατάχρηση αντιβιοτικών, τόσο εντός των νοσοκομείων, όσο και εκτός. Άλλη μια αιτία είναι η πλημμελής τήρηση των κανόνων υγιεινής από το προσωπικό των νοσοκομείων.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!