Ο καρπός, δείγμα καρδιοπαθειών για το παιδί

Το μέγεθος του καρπού ενός παιδιού θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να διακρίνουν εάν έχει υψηλό κίνδυνο να νοσήσει από κάποιο καρδιακό νόσημα όταν μεγαλώσει.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι, το μεγαλύτερο μέγεθος του καρπού συνδέεται με την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των πιθανοτήτων για καρδιοπάθειες στη μετέπειτα ζωή αυτών των παιδιών.

Σε μια νέα μελέτη, στην οποία έλαβαν μέρος πάνω από 500 υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά, μετρήθηκε με MRI και καταγράφηκε, το μέγεθος του καρπού τους. Έτσι, σύμφωνα με έκθεση στο «Circulation: Journal of the American Heart Association», βρέθηκε ότι, ο μεγάλος όγκος των οστών για το 20% αυτών των παιδιών, δημιουργούσε διαφορά στην αντίστασή τους προς την ινσουλίνη, κατάσταση που ίσως στο μέλλον να προκαλέσει περεταίρω αύξηση του σωματικού λίπους, γεγονός που ευνοεί τα καρδιακά νοσήματα.

Ο Δρ Marco Capizzi, σημειώνει ότι πλέον το ζητούμενο είναι να εντοπιστεί η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον καρπό και την ινσουλίνη στα παιδιά με φυσιολογικό και όχι αυξημένο βάρος. Η τεχνική αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ τους παιδιάτρους ώστε να μπορούν να εντοπίζουν με μεγαλύτερη ευκολία τα παιδιά που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η περίσσεια του σωματικού λίπους σε μικρά παιδιά, συνδέεται ήδη με πολλούς παράγοντες κινδύνου που, ενδεχομένως, μπορούν να προκαλέσουν μια καρδιακή νόσο αργότερα στη ζωή τους, όπως είναι η αντίσταση στην ινσουλίνη που κάνει πιο πιθανή και την εμφάνιση διαβήτη.

mother.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!