Αναβάλλονται οι χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης φαρμάκων

Μετά την απόφαση της φαρμακευτικής εταιρείας ΡΟΣ να σταματήσει τη χορήγηση των σκευασμάτων στα νοσοκομεία της χώρας λόγω των οφειλών του δημοσίου προς αυτή, τα αποθέματα των νοσοκομείων αδειάζουν και οι θεραπείες των καρκινοπαθών με τα συγκεκριμένα σκευάσματα σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν παγώσει.

Το πρόβλημα προκύπτει με τις εγκρίσεις των ενταλμάτων από το ελεγκτικό συνέδριο καθώς σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείοo Ρόδου Μιχάλη Κόκκινο υπάρχει μια διγλωσσία ως προς το νόμο που πρέπει να εφαρμόζεται στα φάρμακα και δεν τα βρίσκουν το υπουργείο με το ελεγκτικό συνέδριο.

Έτσι τα κατά τόπους νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται ε αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς οι οποίοι εκτός των άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν και αυτό.

Ήδη η πρώτη προγραμματισμένη χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο τη Ρόδου αναβλήθηκε καθώς τα αποθέματα των πανάκριβων σκευασμάτων έχουν εξαντληθεί.

Ο Διοικητης του νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλης Κόκκινος δηλώνει αισιόδοξος και ελπίζει πως σύντομα το πρόβλημα θα ξεπεραστεί.

                                                                                     

newskosmos.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!