Νέο τεστ δίνει ελπίδες σε παραπληγικούς

Ελπίδες σε ανθρώπους που έχουν καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από ατύχημα δίνει νέο τεστ, το οποίο θα μπορεί να προβλέψει πότε και αν θα περπατήσουν ξανά.

Μελετώντας την κατάσταση περισσότερων από 1.400 ασθενών σε δεκαεννέα διαφορετικά κέντρα αποκατάστασης, οι ειδικοί κατάφεραν να εντοπίσουν με τη βοήθεια της επαναστατικής εξέτασης πόσοι από αυτούς θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους σε διάστημα ενός χρόνου.

Η εξέταση περιλαμβάνει, εν ολίγοις, μια σειρά νευρολογικών ελέγχων της μυϊκής κατάστασης των ποδιών των ασθενών, καθώς και την ικανότητά τους να αισθανθούν ελαφρά τσιμπήματα σε γόνατο και αστράγαλο. Αυτά είναι τα προαπαιτούμενα ώστε να γίνουν τέσσερις έλεγχοι, ενώ ακόμα πιο σίγουρα είναι τα αποτελέσματα αν οι εξετάσεις γίνουν δεκαπέντε μέρες μετά τον τραυματισμό.

Για να προβλέψουν λοιπόν τη μελλοντική κατάσταση του ασθενούς και τις πιθανότητες να περπατήσει και πάλι, οι ειδικοί συνδυάζουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων με την ηλικία του, έτσι ώστε να καταλήξουν σε ένα ποσοστό πιθανοτήτων. Αν, για παράδειγμα, το άτομο σημειώσει ποσοστό μικρότερο του 10%, τότε είναι απίθανο να περπατήσει μόνο του μέσα στον επόμενο χρόνο. Αν το ίδιο ποσοστό ξεπερνά το 10%, ο ασθενής έχει 35% πιθανότητες να περπατήσει ξανά σύντομα.

Οπως υποστηρίζουν τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, η εξέταση παρουσιάζει 95% ακρίβεια στα αποτελέσματα. Επίσης είναι πιθανόν η επαναστατική μέθοδος να βοηθήσει τους ερευνητές να αποφασίζουν ευκολότερα και ασφαλέστερα ποιοι από τους ασθενείς είναι περισσότερο κατάλληλοι να συμμετάσχουν σε κλινικές μελέτες που γίνονται για νέες θεραπείες.

Μέχρι τώρα οι γιατροί προέβλεπαν τις πιθανότητες αποκατάστασης της λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης ενός ασθενούς με τη βοήθεια ενός συστήματος αξιολόγησης που στην πραγματικότητα όμως δεν αποτελούσε τίποτα παραπάνω από ένα σύστημα υποθέσεων για το πώς θα κυλήσει η κατάσταση του ασθενούς.

Espressonews.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!