«Μπλόκο» σε ένζυμο φρενάρει τις καρκινικές μεταστάσεις

Την εξάπλωση καρκίνου του μαστού σε άλλα όργανα κατάφεραν να σταματήσουν επιστήμονες από το βρετανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον καρκίνο  μπλοκάροντας, σε ποντίκια, ένα ένζυμο με το όνομα LOXL2.

Τα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Cancer Research προσφέρουν έναν «φανταστικό στόχο για τα φάρμακα», όπως είπαν οι ίδιοι προσθέτοντας πως είναι εξαιρετικά πιθανό να χρησιμοποιηθούν σε κλινικές δοκιμές.

Οι ερευνητές τόνισαν πως το 90% των θανάτων από καρκίνο οφείλεται σε μεταστάσεις όγκων μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Μελετώντας ασθενείς με καρκίνο του μαστού οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως τα αυξημένα επίπεδα του ενζύμου LOXL2 συνδέονταν με μεταστάσεις και περιορισμένες πιθανότητες επιβίωσης.

Παρατήρησαν επίσης πως το ένζυμο LOXL2 ήταν πολύ σημαντικό στα αρχικά στάδια του καρκίνου, καθώς βοηθά τα καρκινικά κύτταρα να «δραπετεύσουν» από τον ιστό του στήθους και να μπουν στο αίμα.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!