Με χοληστερίνη 70άρηδων ανήλικα Ελληνόπουλα

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που αποκάλυψε έρευνα που πραγματοποίησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με την οποία, τέσσερα στα δέκα ελληνόπουλα ηλικίας 11-12 ετών έχουν παραπανίσια κιλά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, από το 42% των μαθητών των τελευταίων τάξεων του δημοτικού που έχουν παραπανίσια κιλά, το 30% είναι υπέρβαρο και το 12% παχύσαρκο.

Όπως εξήγησαν στον «Ελεύθερο Τύπο» ο αν. καθηγητής Διατροφής Αντώνης Ζαμπέλας και ο καρδιολόγος Δημήτρης Ρίχτερ, τα συγκεκριμένα παιδιά εμφανίζουν ποσοστά χοληστερίνης που κανονικά θα έπρεπε να τα έχουν άτομα της τρίτης ηλικίας!!! Μάλιστα, εξηγούν ότι αυτό οφείλεται κυρίως στην καθιστική ζωή και στο junk food.

Βέβαια, η χοληστερίνη στα παιδιά δεν μετριέται σε απόλυτες τιμές, όπως συμβαίνει με τους ενήλικες. Επίσης, ειδικοί τονίζουν ότι σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και η κληρονομικότητα. Τονίζουν ωστόσο ότι όσο τα παιδιά κλείνονται στο σπίτι και τρέφονται από τα φαστφουντάδικα, τόσο θα επιδεινώνεται το πρόβλημα.

star.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!