Ο ιός της γρίπης σκοτώνει και τις υγιείς ομάδες - 45 νεκροί και 104 στην εντατική

Το 38% των θυμάτων δεν είχαν χρόνια πάθηση. 45 νεκροί από τις αρχές του χρόνου ενώ μόνο τέσσερις θανάτους είχαμε χθες. Συστάσεις για εμβολιασμό. Ποιες οι κατηγορίες υψηλού κινδύνου

.

Σε πλήρη έξαρση είναι η νέα γρίπη στη χώρας όμως και τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε με τις υγειονομικές αρχές να συνιστούν ψυχραιμία αλλά παράλληλα και εμβολιασμό τουλάχιστον για όλους όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο, μπήκαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 18 ακόμα άνθρωποι ενώ έχασαν την ζωή τους άλλοι πέντε. Μάλιστα μόλις χθες πέθαναν ακόμα τέσσερις ασθενείς ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 45. 104 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ μεταξύ αυτών και τρία παιδιά ηλικίας 2,5 ετών 5,5 και 15 ετών.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα ο "Ελεύθερος Τύπος" ένα ποσοστό 38 με 40% των ασθενών που έχασαν την ζωή τους δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα δηλαδή δεν ανήκε στις ευπαθείς ομάδες ή είχε βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Σε ότι αφορά των εμβολιασμό οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πέρσι τον χειμώνα που ζήσαμε την πανδημία εμβολιάστηκαν στη χώρα μας μόλις 380.000 άνθρωποι ενώ από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί λιγότεροι από 50.000

Οι γιατροί πάντως θεωρούν ότι βρισκόμαστε στην "καρδιά" της έξαρσης και ότι η κατάσταση δεν θα εκτονωθεί πριν από τα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους γιατρού οι ομάδες υψηλού κινδύνου στις οποίες συστήνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι:

Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας

Παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες.:

Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες

Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές

Ανοσοκαταστολή

Μεταμόσχευση οργάνων

Δρεπανοκυτταρική και άλλες αναιμίες

Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα

Χρόνια νεφροπάθεια

Νευρομυϊκά νοσήματα

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!